Štyroch mužov uznali za vinných z hromadného znásilnenia študentky

NETKY.SK • 10 September 2013, 09:39 • 2 min
Štyroch mužov uznali za vinných z hromadného znásilnenia študentky

NAÍ DILLÍ - Štyroch mužov uznal dnes indický súd za vinných z hromadného znásilnenia 23-ročnej študentky, ku ktorému došlo vlani v decembri v Naí Dillí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Výšku trestov pre odsúdených, ktorým hrozí trest smrti obesením, by mal súd zverejniť v stredu. Brutálne znásilnenie ženy v idúcom autobuse, ktorá následne svojim zraneniam podľahla, vyvolalo vlnu protestov v celej Indii, ako aj hnev nad zlým zaobchádzaním so ženami a tichou epidémiou sexuálneho obťažovania a znásilňovania v krajine.

Štyria páchatelia spolu s ďalším podozrivým, ktorý sa obesil vo svojej väzenskej cele, a mladistvým, ktorého uznali za vinného v auguste, jazdili minulý december po Naí Dillí v autobuse mimo služby. 

Následne do vozidla nalákali mladú ženu a jej priateľa. Muža zbili a ženu opakovane znásilnili a železnou tyčou jej spôsobili vážne vnútorné zranenia. Obeť dva týždne po útoku zraneniam podľahla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies