Štvrtkový večer patril v Košiciach futbalu

NETKY.SK • 1 September 2023, 15:30 • 2 min
Štvrtkový večer patril v Košiciach futbalu

Trnavčania si na košickom trávniku vybojovali postup

slovakia

left justify in out

Na trávnik vypredanej novej košickej futbalovej arény sa včera (31.8.) večer postavili mužstvá SC Dnipro-1 (Ukrajina) a Spartak Trnava (Slovensko), aby si jedno z nich vybojovalo postup do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Keďže zo strany organizátora bol zápas vyhlásený za rizikový, na pleciach nielen organizátorov, ale predovšetkým polície, bolo pripraviť také bezpečnostné opatrenia, aby sa nielen domáci obyvatelia metropoly východy, ale aj návštevníci, ktorí včera do druhého najväčšieho slovenského mesta zavítali, cítili bezpečne.

V spolupráci s kolegami z Mestskej polície Košice viac ako 450 príslušníkov Policajného zboru z rôznych útvarov v pôsobnosti okresných riaditeľstiev Košického kraja, Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Prezídia Policajného zboru i ďalších krajských riaditeľstiev na území Slovenska, dohliadalo nielen na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ale aj nad dodržiavaním verejného poriadku, ochranou života, zdravia a majetku osôb. Zvýšený počet uniformovaných i neuniformovaných policajtov nielen v okolí futbalovej arény, ale aj dôležitých dopravných uzloch, v uliciach mesta i na miestach, kde dochádzalo k zvýšenej koncentrácií a pohybu návštevníkov, a to najmä na autobusovej a železničnej stanici, bol už od popoludňajších hodín, aby bolo možné na prípadné vzniknuté situácie pohotovo reagovať.

Kvôli bezproblémovému presunu a vstupu fanúšikov do dejiska futbalového zápasu bolo potrebné na nevyhnutne potrebný čas, a o už od 16. hodiny, uzatvoriť niektoré úseky ciest. Policajti nezaznamenali žiadne kolízie v cestnej premávke, ktoré by mali súvisieť s obmedzením dopravy, prípadne uzávierkou niektorých ulíc a križovatiek. Bola to nevyhnutnosť, ktorú si futbalový zápas vyžadoval. Týmto by sme sa chceli vodičom poďakovať za ich pochopenie, trpezlivosť a disciplinovanosť.

Podľa informácií od organizátora si futbalový zápas prišlo naživo pozrieť 5855 divákov, a aj napriek vysokému číslu návštevníkov, počas celej doby trvania bezpečnostných opatrení nedošlo k žiadnemu narušeniu verejného poriadku, incidentom ani k žiadnym rušivým momentom. Žiadne výtržnosti neboli zaznamenané ani vo vlakoch, ktorými sa fanúšikovia na zápas presúvali.     
Bezpečnosť je v čase konania akéhokoľvek športového podujatia prioritou, ktorú si predsavzali naplniť nielen organizátori podujatia, ale i Policajný zbor. Fanúšikovia oboch mužstiev sa správali disciplinovane a presne takto by to na športovom podujatí malo vyzerať. Pretože futbal – to je hra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies