STV a Slovenský rozhlas sa zlúčia do jednej inštitúcie

NETKY.SK • 13 Október 2010, 07:07 • 2 min
STV a Slovenský rozhlas sa zlúčia do jednej inštitúcie

STV a Slovenský rozhlas sa zlúčia do jednej inštitúcie

slovakia

left justify in out

img

Slovenská televízia (STV) a Slovenský rozhlas (SRo) sa zlúčia do jednej verejnoprávnej inštitúcie. Rozsah vysielania Slovenského rozhlasu a televízie (SRTV) sa zúži zo súčasných šiestich okruhov SRo na štyri a v prípade televízneho vysielania na dva okruhy. Oznámil to dnes minister kultúry a cestovného ruchu Daniel Krajcer.
"Cieľom tohto modelu je posilnenie postavenia médií verejnoprávnej služby," vysvetlil svoj legislatívny zámer s tým, že takto chce riešiť aj súčasný krízový stav STV.
Minister získal plnú podporu svojich koaličných partnerov. "Je to neštandardné, čo sa týka rýchlosti, ale zámer obsahuje koncepčné zmeny."
Ministerstvo ani vláda nemá podľa ministra žiadnu inú možnosť riešiť katastrofálnu situáciu v STV. Za tento stav viní minister nielen vedenie STV na čele so Štefanom Nižňanským, ale aj kontrolný orgán, Radu STV.
Krajcer si myslí, že ak by neprišiel s takým razantným riešením, v budúcnosti by sa v súvislosti s STV hovorilo o privatizácii, pričom by táto téma neobišla ani SRo.
Voľba generálneho riaditeľa SRTV by sa presunula do parlamentu. "Podotýkam, že posledný volený riaditeľ v parlamente sa volal Richard Rybníček."
Podľa Krajcera by už v decembri mohol byť zvolený šéf novej inštitúcie SRTV.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies