NHL: Tatar po štvrtýraz v zámorí dosiahol svoju 20-gólovú hranicu

NETKY.SK • 22 Február 2019, 10:21 • 2 min
NHL: Tatar po štvrtýraz v zámorí dosiahol svoju 20-gólovú hranicu

New York - Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na piatok jubilejný 20. gól v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL, ktorým pomohol k výhre Montrealu nad Philadelphiou 5:1. Dvadsaťosemročný krídelník sa presadil v 27. minúte a zvýšil už na 5:0 pre svoj tím, hostia v záverečnej tretine iba skorigovali prehru.

slovakia

left justify in out

Tatar sa po prihrávke Maxa Domiho šikovne zbavil brániaceho hráča, keď si prehodil puk z bekhendu na forhend a presnou strelou do vinkla prekonal Briana Elliotta. Tatar sa na 20-gólovú hranicu dostal štvrtýkrát v kariére NHL. Najväčšou hviezdou duelu však bol Brendan Gallagher, ktorý dosiahol svoj prvý hetrik v kariére.

 

"Som veľmi rád, že sme vyhrali. Každý bod je v tejto časti sezóny veľmi dôležitý," povedal Gallagher pre nhl.com. Canadiens vyhrali druhýkrát za sebou. Carey Price zaznamenal 29 zásahov, dosiahol 311. víťazstvo a už len tri ho delia od vyrovnania klubového rekordu Canadiens, ktorý drží Jacques Plante (314).

 

 

 

 

Presadil sa aj 18-ročný fínsky mladík Jesperi Kotkaniemi, ktorý strelil svoj 11. gól v NHL. Po Bobbym Sheehanovi (13) a Sheldonovi Souraym (11) sa stal len tretím hráčom histórie profiligy, ktorý svojich prvých 11 zásahov zaznamenal na domácom ľade.

 

MONTREAL CANADIENS - PHILADELPHIA FLYERS 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)

Góly: 1. Gallagher (Danault, Kulak), 4. Kotkaniemi (Byron, Benn), 11. Gallagher, 23. Gallagher (Shaw, Weber), 27. TATAR (Domi) - 51. Raffl (Gostisbehere). Brankári: Price - Hart (11. Elliott), strely na bránku: 40:30, 21.302 divákov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies