Olaf Scholz: Ak Európa nebude jednotná, je koniec

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 08:08 • 2 min
Olaf Scholz: Ak Európa nebude jednotná, je koniec

BERLÍN - Ruské rakety na Ukrajine podľa Olafa Scholza nespôsobili len hromadné ničenie, ale zničili aj európsky a celosvetový mier z obdobia posledných desaťročí.

slovakia

left justify in out

Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajine podporuje jednotnejšiu a geopolitickejšiu Európsku úniu. 

 

Pretrvávajúca nejednotnosť, pretrvávajúce nezhody medzi členskými krajinami nás oslabujú," napísal a dodal, že najdôležitejšia odpoveď Európy na zmenu doby je jednotnosť. Musíme ju udržiavať a musíme ju prehlbovať," uviedol. Takisto žiada ukončenie blokovania rozhodnutí EÚ niektorými členskými krajinami.

 

Prečítajte si aj: Najnovší volebný prieskum so sebou priniesol aj prekvapenia

 

img

 

Nemecký kancelár Scholz rozviedol aj oblasti, v ktorých musí viac spolupracovať. V oblasti migračnej politiky, budovaní európskej obrany, technologickej nezávislosti a odolnosti v oblasti demokracie," napísal. Nemecká vláda podľa jeho slov prinesie v najbližších mesiacoch konkrétne návrhy v týchto oblastiach.


Mohlo by vás zaujímať aj: Borrell: „Sankcie majú zmysel, Európania len musia byť trpezliví."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies