Na úrade vlády je NAKA! Spolu s nimi aj spolupracujúci obvinení

NETKY.SK • 19 Júl 2022, 13:06 • 2 min
Na úrade vlády je NAKA! Spolu s nimi aj spolupracujúci obvinení

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra požiadala minulý týždeň Úrad vlády SR o súčinnosť v súvislosti s preverovaním svedeckých výpovedí v kauze Súmrak. Premiér Eduard Heger rekonštrukciu skutkov povolil.

slovakia

left justify in out

Národná kriminálna agentúra predvolala na Úrad vlády spolupracujúcich obvineného Ľudovíta Makóa a Františka Imreczeho. Ich svedecké výpovede súvisia s kauzou Súmrak, v ktorej sú obvinení bývalý premiér Róbert Fico a bývalý minister vnútra Róbert Kaliňák.

 

Práve na Úrade vlády mali v minulosti prebiehať stretnutia, na ktorých mali Fico, Kaliňák a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör rozdávať úlohy zabezpečujúce diskreditáciu bývalého prezidenta Andreja Kisku. Na úrade sa nachádza aj Ľubomír Hlbočan, advokát viacerých obvinených v kauze Očistec, ktorá súvisí s kauzou Súmrak.

 

Prečítajte si aj: Zelenskyj: „Vďaka zbraniam Západu sme schopní čoskoro poraziť Rusov."

 

img

 

Podľa obvinenia sú Robert Kaliňák a Robert Fico obvinení spolu s Tiborom Gašparom a Norbertom Bödörom. Líder Smeru má byť podľa polície na vrchole údajnej zločineckej skupiny. Zločinecká skupina, ktorú podľa polície ovládali Fico s Kaliňákom, mala slúžiť na diskreditáciu ich politických oponentov. Spomína sa konkrétne exprezident Andrej Kiska či súčasný minister financií a expremiér Igor Matovič.

 

Mohlo by vás zaujímať: Muž, ktorý postrelil v Bratislave hasiča, podľa všetkého tesne predtým vraždil

 

img

 

Premiér Eduard Heger bol o akcii informovaný ešte minulý týždeň. 

 

Národná kriminálna agentúra požiadala minulý týždeň Úrad vlády SR o súčinnosť v súvislosti s preverovaním svedeckých výpovedí v kauze Súmrak. Úrad vlády na základe súhlasu predsedu vlády SR Eduarda Hegera žiadosti vyhovel a sprístupnil areál a všetky potrebné kancelárske priestory," uviedol pre médiá šéf Úradu vlády Július Jakab. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona