Stredoškoláci sa stanú členmi pracovnej skupiny ministerstva školstva

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 11:34 • 2 min
Stredoškoláci sa stanú členmi pracovnej skupiny ministerstva školstva

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Plavčan prisľúbil zriadenie pracovnej skupiny, ktorá bude zložená z odborníkov ministerstva školstva a študentov z Aliancie stredoškolákov.

slovakia

left justify in out

Minister školstva to uviedol počas prijatia študentov z Aliancie stredoškolákov vo štvrtok 14. apríla. So študentmi diskutoval o aktuálnej situácii v regionálnom školstve a stredoškoláci ho informovali o vyzbieraní viac ako 25 000 podpisov pod petíciu, ktorou majú záujem presadiť svoje záujmy v rámci štúdia. Ministerstvo školstva o tom informovalo na svojej internetovej stránke.


Žiaci v petícii žiadajú splnenie štyroch pre nich kľúčových bodov. Patrí k nim možnosť slobodne si vybrať úroveň maturity z cudzieho jazyka, ktorá zodpovedá ich vedomostiam. Žiadajú pritom možnosť urobiť si jazykové certifikáty v stredných školách a možnosť ich aplikovania ako náhradu maturitnej skúšky z cudzieho jazyka. Požadujú aj zníženie odvodov pre žiakov počas prázdnin. Stredoškoláci ďalej žiadajú, aby neboli výučné listy viazané na maturitnú skúšku, ale získali ich po úspešnom absolvovaní záverečných skúšok. Poslednou požiadavkou je dôrazné odpolitizovanie voľby riaditeľov škôl.


"Som otvorený odbornej a vecnej diskusii a vážim si prejavenie názoru týchto mladých ľudí,“ zhodnotil rokovania Plavčan s tým, že pracovná skupina bude mať za úlohu rozpracovať petíciu a z následnej analýzy uvidia prípadnú potrebu pretaviť závery do podoby návrhov právnych predpisov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies