Strana HLAS žiada reguláciu medveďa hnedého v podobe redukovaného odstrelu

NETKY.SK • 16 Júl 2023, 08:30 • 2 min
Strana HLAS žiada reguláciu medveďa hnedého v podobe redukovaného odstrelu

BRATISLAVA - Strana HLAS vidí jediné riešenie v súvislosti s premnožením medveďa hnedého v jeho redukovanom odstrele na primeranú úroveň, ktorú znesie územie Slovenska.

slovakia

left justify in out

"Minister Budaj zlyhal a toto je dôsledok je amatérskej politiky. Ľudia sú ohrození a vláda sa tým nezaoberá. Je čas začať konať, inak ľudia zoberú zodpovednosť do vlastných rúk" uviedol líder HLASu Peter Pellegrini po rokovaniach  s predstaviteľmi ohrozených oblastí a poĺovníckeho združenia.

Vicežupan banskobystrického kraja Milan  Malatinec upozornil na nečinnosť štátu. "Spísali sme petíciu, rokovali s ministrom Budajom a nič sa nedialo. Vypýtajte si štúdiu od príslušných orgánov, ktorá potvrdzuje premnoženosť medveďa hnedého. Ekoteroristi riadia ministerstvo. Je v krajoch ohrozený cestovný ruch, ľudia nechodia na cyklotrasy a ozbrojujú sa. Zásahový tím, príde po incidente a je na smiech," uviedol vicežupan Malatinec.


"Budaj s Vlčanom hrali nepoctivú hru a tvrdili, že to neumožňuje európska legislatíva. Klamali," zdôraznil Malatinec. Prezident slovenskej poľovníckej komory Tibor Lebocký uviedol, že je neprijateľné, aby medveď bol pred človekom a jeho životom. "Treba vytvoriť jasný systém jeho regulácie. Nemôže sa stať, že jeho životným priestorom je intravilán,” hovorí Lebocký.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
HLAS - Patrícia Medveď Macíková / Marek Nemček Foto: Zásahový tím pre medveďa hnedého
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies