Strana Hlas-SD vyzýva ministerku Milanovú, aby rešpektovala zákon

NETKY.SK • 15 Máj 2021, 14:42 • 2 min
Strana Hlas-SD vyzýva ministerku Milanovú, aby rešpektovala zákon

BRATISLAVA - Strana Hlas-SD vyzýva ministerku kultúry Natáliu Milanovú, aby prestala politikárčiť a v prípade výberového konania na post riaditeľa Divadla Nová scéna rešpektovala zákon.

slovakia

left justify in out

Žiadajú od nej, aby rešpektovala rozhodnutie výberovej komisie, ktorá určila víťaznú uchádzačku Ingrid Fašiangovú. „Milanová klame voličov a verejnosť, keď pri spochybňovaní rozhodnutia výberovej komisie sa odvoláva na údajný konflikt záujmov a na etických poradcov, pretože v konečnom dôsledku a aj na základe smernice, ktorú sama predstavila, výberová komisia má konečné právo a rozhoduje o konflikte záujmov," uviedla exministerka kultúry Ľubica Laššáková. Dodala, že Milanová a jej hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti  vstupovali do politiky so sľubmi o transparentnosti a je jej povinnosťou tento záväzok napĺňať.

 

img


Ministerstvo kultúry vyhlásilo 29. októbra 2020 výberové konanie na post riaditeľa DNS. Výberová komisia po záverečnom treťom kole, 30. marca 2021, odporučila ministerke kultúry za novú riaditeľku divadla Ingrid Fašiangovú. Rezort však v utorok 4. mája informoval o víťazstve Petra Oravca vo výberovom konaní.

 

img

 

Súvisiaci článok: Šéfka rezortu kultúry má čo vysvetľovať! Nového riaditeľa divadla Nová scéna vybrala proti pravidlám

 

Ministerstvo to odôvodnilo to tým, že v zápisnici z výberového konania, ako aj v stanovisku etických poradcov bol jasne pomenovaný konflikt záujmov jednej členky výberovej komisie k Fašiangovej a rovnako jasne viditeľný bol aj nerovný prístup danej členky vo výberovom procese samotnom. Z daného dôvodu sa Milanová rozhodla neprihliadnuť na bodové hodnotenie predmetnej členky. MK SR v piatok 14. mája informovalo, že vo veci nového riaditeľa DNS rozhodne v priebehu najbližších dní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies