Štrajk v Nemecku zasiahne až osem letísk

NETKY.SK • 14 Január 2019, 16:43 • 2 min
Štrajk v Nemecku zasiahne až osem letísk

FRANKFURT - Plánovaný utorkový štrajk bezpečnostného personálu na letisku vo Frankfurte nad Mohanom sa rozšíri aj na ďalších sedem nemeckých letísk. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na správy odborovej organizácie Ver.di.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Fraport prevádzkujúca letisko oznámila, že z dôvodu štrajku už bolo zrušených kolo 470 letov naplánovaných na utorok. Do štrajku sa zapojí aj personál na letiskách Brémy, Drážďany, Erfurt, Hamburg, Hannover, Lipsko-Halle a Mníchov. Predstavitelia týchto letísk varovali pred výraznými narušeniami prepravy. Pasažierov vyzvali, aby v prípade, že plánujú letieť v utorok, uvažovali nad alternatívnymi spôsobmi dopravy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heimflieger nach Düsseldorf...es geht wieder!

Príspevok, ktorý zdieľa Stefan Korth (@stefan.korth),

 

 

Protestné akcie zamestnancov na piatich nemeckých letiskách už počas minulého týždňa spôsobili komplikácie tisícom cestujúcich.

Pokračovanie štrajku je nevyhnutné, pretože zamestnávatelia nepreukázali nijakú ochotu viesť dialóg alebo predložiť lepšiu ponuku. Zatiaľ však ponúkli len mierne zvýšenie platov, pričom mzdy zamestnancov vo východnej časti Nemecka majú rásť pomalším tempom ako v západnej časti krajiny. Organizácia Ver.di navrhnutý rozdielny prístup k zamestnancom kritizovala.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies