Súdna úradníčka Šumichrastová sa pred súdom priznala, že obchodovala s drogami

NETKY.SK • 6 Október 2020, 11:53 • 2 min
Súdna úradníčka Šumichrastová sa pred súdom priznala, že obchodovala s drogami

BRATISLAVA - Na pôde Okresného súdu Bratislava V sa v utorok začalo pojednávanie s trojicou obžalovaných z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a ich obchodovania s nimi.

slovakia

left justify in out

Jednou z obžalovaných je v tomto prípade bývalá súdna úradníčka Okresného súdu Bratislava I Veronika Šumichrastová, ktorá na začiatku procesu priznala svoju vinu.

 

Úradníčka s komplicom priznali vinu

Rovnako sa za vinného prehlásil aj zadržaný Jozef H. Naopak, tretia obžalovaná v tomto prípade, Andrea F., popiera účasť na predaji drog. Pokiaľ ide o jej vinu, súd ešte vykonáva ďalšie dokazovanie. 

Pojednávanie bude v tomto prípade pokračovať 15. októbra. V súvislosti s vyhlásením o vine dvoch obžalovaných procesné strany stiahli viaceré návrhy na vykonanie dôkazov. Obhajca Andrey F. však navrhol vypočutie dvoch svedkov a tiež súdneho znalca.

 

Mohlo by vás zaujímať: Po akcii Zeus je známy počet zadržaných i množstvo drog

 

Akcia s krycím názvom Veža
Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zasahovali začiatkom marca v Bratislave, Nitre a na Záhorí v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou.

 

Traja obžalovaní sa podľa polície od roku 2017 zaoberali predajom kokaínu, a to prevažne v Bratislave. Akciu s krycím názvom Veža pripravovali policajti niekoľko mesiacov, pričom pri nej zaistili väčšie množstvo kokaínu a marihuany.

 

Prečítajte si viac: 

 

Jedna osoba je na úteku

Súd vzal troch obžalovaných do väzby ešte začiatkom marca tohto roku. Dôvodom bola obava, že by pokračovali v páchaní trestnej činnosti. Podľa polície sa na drogovej trestnej činnosti podieľal aj Ladislav L., toho sa im však nepodarilo zadržať. Momentálne je na neho vydaný medzinárodný zatykač.

Veronika Šumichrastová je okrem iného dcérou bývalého vysokého predstaviteľa Generálnej prokuratúry SR. Okresný súd Bratislava I, na ktorom pôsobila ako vyššia súdna úradníčka, ešte 6. marca avizoval, že obvinenú postavil mimo službu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies