Štrajk nórskych pilotov zasiahol tisíce cestujúcich

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 17:55 • 2 min
Štrajk nórskych pilotov zasiahol tisíce cestujúcich

HELSINKI - Tisíce pasažierov ostali uviaznuté na letiskách naprieč Škandináviou pre štrajk pilotov nórskych aerolínií Norwegian Air Shuttle, ktorý pokračuje v stredu už piatym dňom.

slovakia

left justify in out

Výkonný riaditeľ Bjoern Kjos označil za "veľmi tragické", že 35 000 cestujúcich zasiahol štrajk po tom, čo niekoľko kôl rokovaní so zástupcami pilotov zlyhalo. Asi 70 pilotov začalo protestovať proti kolektívnej dohode a pracovným podmienkam v Norwegian Air Norway, dcérskej spoločnosti nízkonákladových aerolínií Norwegian Air Shuttle, už v sobotu. Štrajk sa v stredu rozšíril o 650 pilotov. Rušenia letov sa dotkli najmä Nórska, Dánska a Švédska, avšak niektoré zaznamenali aj mimo regiónu. Norwegian, tretí najväčší európsky nízkonákladový letecký dopravca, prepravil minulý rok 24 miliónov pasažierov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies