Ministerstvo školstva oznámilo verejné obstarávanie na testovanie kloktaním pre základné školy

NETKY.SK • 7 Február 2021, 11:11 • 2 min
Ministerstvo školstva oznámilo verejné obstarávanie na testovanie kloktaním pre základné školy

Žiaci druhého stupňa a učitelia budú testovaní kloktaním. Ministerstvo už vyhlásilo oznámenie na verejné obstarávanie na odber vzoriek kloktaním.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo školstva zverejnilo predbežné oznámenie na verejné obstarávanie na odber vzoriek kloktaním na zistenie prítomnosti ochorenia COVID-19. Základné školy by potrebovali viac ako milión testovacích sád. Oznámenie zverejnilo vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. 

 

img


Zákazka je rozdelená na osem častí a jednému uchádzačovi bude možné prideliť maximálne štyri. Ide však o predbežnú informáciu, ktorá bude spresnená podľa možností uchádzačov stanovené služby zabezpečiť. Ministerstvo však predpokladá, že zákazku budú plniť viacerí dodávatelia.

 

img

Od možných poskytovateľov ministerstvo vyžaduje služby otestovania a vyhodnotenia biologickej vzorky žiakov a zamestnancov škôl cez odberový systém na princípe výplachu ústnej dutiny kloktaním. Následne by takto získaná vzorka mala prejsť PCR testom. „Služba zahŕňa dodanie testovacích sád do určených miest, zaučenie používateľov na realizáciu samosteru, identifikáciu vzoriek, zber a vyhodnotenie vzoriek na báze poolovania vrátane pretestovania v prípade potvrdenej pozitivity,“ priblížilo ministerstvo.

 

img

Vláda schválila testovanie v školách kloktaním v stredu 13. januára. Celkové náklady na testovanie kloktaním boli vyčíslené na sumu viac ako 22,4 milióna eur. Toto testovanie by sa týkalo iba žiakov druhého stupňa a učiteľov základných škôl. Na jedno kolo pretestovania treba približne 440-tisíc súprav a teda na tri kolá 1 020 000 testovacích kitov.  Podľa informácií rezortu sa do konzultácií zapojilo sedem spoločností, z toho šesť malo sídlo na Slovensku a jedna v Českej republike.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies