Od Boulevardu až po Venice Beach: Dobite si energiu v hlavnom meste zábavy, Los Angeles

NETKY.SK • 9 November 2023, 16:48 • 2 min
Od Boulevardu až po Venice Beach: Dobite si energiu v hlavnom meste zábavy, Los Angeles

Los Angeles sa považuje aj ako "hlavné mesto zábavy," keďže ponúka nespočetné množstvo atrakcií a aktivít, ako filmové štúdiá, Venice Beach a iné nádherné pláže, múzeá na každom kroku, pamiatky, svetoznáme zábavné parky, vinárne, pivovary, nekonečné outdoorové aktivity, šialený nočný život a oveľa, oveľa viac.

slovakia

left justify in out

Los Angeles založili v roku 1781 a od roku 1821 patrilo Mexiku. Až po skončení Mexiko-Americkej vojny v roku 1848 sa spoločne so zbytkom Kalifornie pripojilo k USA. Od tej doby prešiel už dlhý čas a toto mesto sa zmenilo na nepoznanie.

LA je prosperujúce mesto s vysokou kvalitou života a štvrťami, ktoré ponúkajú jedinečné zážitky. 

Dokonalá klíma

Klíma južnej Kalifornie je často označovaná ako "dokonalá" a má na to aj svoj dôvod. Dni sú zvyčajne teplé, v lete s jemným oceánskym vánkom. Žiadne nepríjemné sezóny v LA nezažijete, pretože priemerná teplota je približne 24°C. Mesto je slnečné takmer tristo dní v roku.

Vďaka tomu je LA ideálnou dovolenkovou destináciou kedykoľvek počas roka.

Hlavné mesto zábavy

Los Angeles sa považuje aj ako "hlavné mesto zábavy," keďže ponúka nespočetné množstvo atrakcií a aktivít, ako filmové štúdiá, Venice Beach a iné nádherné pláže, múzeá na každom kroku, pamiatky, svetoznáme zábavné parky, vinárne, pivovary, nekonečné outdoorové aktivity, šialený nočný život a oveľa, oveľa viac.

LA je rozľahlá metropola plná filmových hviezd, ctižiadostivých hercov, hudobníkov, surfistov s neuveriteľným množstvom dopravy.

 

Pláže ako z Baywatch

Malibu, Santa Monica Bay, Venice Beach, Playa del Rey sú len slabým zlomkom toho, čo Los Angeles celkovo ponúka. Tieto pláže nie sú o nič menej nádherné ako prostredie seriálu Baywatch, ktorý je ukážkov toho, ako to v LA skutočne vyzerá. 

Do zlatista zafarbený piesok, parádne vlny a výhľad na nikdy nekončiaci Tichý oceán. Záliv Santa Monica ponúka viac ako 30 km nádherných pláží a tie najlepšie výhľady. Vody v Malibu vyhľadávajú aj surferi z celého sveta.

Preslávená Venice Beach

Táto pláž je skutočne prenádherná. Okrem piesku a vĺn tu nájdete množstvo umelcov, surfistov, korčuliarov a hráčov plážového basketbalu, ktorí si s vami s úsmevom budú chcieť zahrať. Vychutnajte si potulky po okolí, pouličné umenie, vlny a šport, jedzte a pite v okolitých reštauráciách, toto miesto je stvorené na relax.

Ak sa na Venice Beach chystáte, vyhnite sa víkendom, pretože vtedy býva veľmi preplnená.

Je to jedno z najlepších miest na stretnutie v meste.

Nezabudnuteľný Hollywood Boulevard

Hollywood Boulevard je pulzujúca ulica s múzeami, divadlami, kinami a ďalšími pamiatkami, ktoré oslavujú pestrú filmovú históriu Los Angeles.

Pozrite sa na pouličných umelcov a vychutnajte si Chodník slávy (s viac ako 2 700 odtlačkami rúk a stôp celebrít), Graumanovo čínske divadlo (teraz známe ako TCL Chinese Theatre, ktoré ponúka jedno z najväčších filmových plátien v krajine) a oveľa viac. Môžete tiež naskočiť do turistického autobusu a pozrieť sa, kde žijú a pracujú bohatí a slávni ľudia.

Prejdite sa po širokom chodníku lemovanom stromami a môžete si všimnúť, ako sa celebrity podpisujú, alebo sledovať pridávanie hviezd na hollywoodsky chodník slávy. Ak nemáte to šťastie vidieť skutočnú celebritu, ​​ulice sú plné napodobiteľov a ľudí v kostýmoch, ktorí si viac než radi zapózujú na selfie či fotografiu.

Preskúmajte Kalifornské vedecké centrum

Atrakcia je vhodná aj pre deti, má rôzne vzdelávacie výstavy na témy od ekosystémov (spolu s lesmi, riekami a ostrovmi) až po vesmír a letectvo. Čerešničkou na torte je raketoplán Endeavour, ktorý v rokoch 1992-2011 uskutočnil 25 vesmírnych misií pre NASA. 

Obrovským benefitom je fakt, že návšteva je bezplatná. Parkovanie však stojí 15-18 amerických dolárov. a za špeciálne výstavy a filmy si musíte priplatiť (zvyčajne 10-20 dolárov).

Obyčajný beh prekrásnym zážitkom

V Los Angeles je množstvo nádherných turistických a bežeckých trás, z ktorých najznámejší je Runyon Canyon.

Griffith Park je jedným z najväčších mestských parkov v USA a jedným z najväčších mestských parkov v Severnej Amerike. S viac ako 4 210 akrami rozľahlej pôdy je v Griffith Parku niekoľko skvelých bežeckých trás. Príklady zahŕňajú Griffith Park Drive, Western Heritage Loop a pamätný Mount Hollywood Trail, ktorý bežcov zavedie na dobrodružstvo v teréne z parkoviska observatória až na vrchol Mount Hollywood. Ak nie ste po behu príliš unavení, park sa môže pochváliť aj 53-míľovým systémom turistických chodníkov , ktoré čakajú na preskúmanie.

Zdroje:

https://www.discoverlosangeles.com/why-la-7-reasons-to-choose-los-angeles

https://pelipecky.sk/10-dovodov-preco-navstivit-los-angeles/

https://www.nomadicmatt.com/travel-guides/united-states-travel-guide/los-angeles/

https://www.discoverlosangeles.com/things-to-do/famous-attractions-things-to-do-on-hollywood-boulevard

https://www.hotels.com/go/usa/hollywood-boulevard-los-angeles

https://www.vingo.fit/best-places-run/top-10-places-to-run-in-los-angeles/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies