Stovka britských biznismenov podporila konzervatívnu vládu Davida Camerona

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 09:52 • 2 min
Stovka britských biznismenov podporila konzervatívnu vládu Davida Camerona

LONDÝN - Viac ako 100 šéfov významných britských firiem dnes verejne podporilo konzervatívnu vládu premiéra Davida Camerona. Súčasne upozornili, že zmena politického kurzu by ohrozila zotavovanie britskej ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Ich vyhlásenie súvisí s blížiacimi sa parlamentnými voľbami v Británii, ktoré budú podľa prieskumov verejnej mienky najtesnejšími súbojom medzi vládnucimi konzervatívcami a labouristami.

 

Vplyvní podnikatelia vo vyhlásení zverejnenom v dnešnom vydaní denníka Telegraph vyjadrili presvedčenie, že konzervatívcami vedená vláda vytvárala dobré podmienky pre podnikanie a jej politika podporovala investície a vytváranie pracovných miest.

 

"Domnievame sa, že zmena kurzu by ohrozila pracovné miesta a investície. To by mohlo vyslať negatívny signál o Británii a tým ohroziť zotavovanie (britskej ekonomiky)," varovali biznismeni.

 

Prieskumy podľa Reuters naznačujú, že väčšinu v 650-člennom parlamente nezískajú ani konzervatívci, ani labouristi, pretože časť voličov sympatizuje skôr s menšími stranami.

 

Z prieskumu zverejneného v pondelok, v deň oficiálneho otvorenia predvolebnej kampane, vyplýva, že Konzervatívna strana má štvorpercentný náskok pred opozičnou Labouristickou stranou. Ide o najväčší náskok, aký konzervatívci zaznamenali v prieskumoch od septembra 2010.

 

V súčasnosti by konzervatívcov volilo 36 percent opýtaných (o percento viac ako pred týždňom), labouristov 32 percent (o tri percentá menej), liberálnych demokratov deväť percent, euroskeptickú Stranu nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) 12 percent a zelených päť percent voličov.

 

"Toto budú zrejme voľby, v ktorých sa rýchlo mení situácia, keďže podpora labouristov a konzervatívcov je veľmi tesná, avšak dlhodobejšie trendy naznačujú, že konzervatívci začínajú získavať pôdu a posilňujú si postavenie," uviedol vo vyhlásení Tom Mludzinski, ktorý šéfuje politickým prieskumom v agentúre ComRes.

 

Premenlivosť situácie potvrdzuje aj skutočnosť, že labouristi predtým - po prvom televíznom dueli kampane - predbehli konzervatívcov o štyri percentá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies