Štiepenie nechtov

NETKY.SK • 4 November 2013, 15:29 • 2 min
Štiepenie nechtov

BRATISLAVA - Nechty sú vizitkou nášho zdravia. Na pestovaných, dlhých nechtoch si zakladá takmer každá žena. Čo keď sa ale začnú lámať a nepríjemne štiepiť? Vaše telo týmto vyhlasuje, že niečo je v neporiadku.

slovakia

left justify in out

Čo proti lámavosti a štiepeniu nechtov v prvej rade pomáha?

Úprava jedálnička: je potrebné zabezpečiť dostatočný príjem minerálov, a to predovšetkým zinku a horčíka. Taktiež pomôžu aj potraviny s vysokým obsahom železa, vápnika, vitamínu D, vitamínov skupiny B a bielkovín.

Doplnkové preparáty: vitamíny, ktoré nám chýbajú v strave sa dajú nahradiť aj doplnkovými preparátmi, ktoré sú ľahko dostupné v lekárni. Pre posilnenie nechtov veľa žien používa pangamin čiže pivovarské kvasnice obsahujúce vitamíny skupiny B.

Nožničky, pilník a spevňujúci lak: na rozštiepený necht neváhajte okamžite použiť nožničky, prípadne pilník a necht jednosmerne zabrúste. Zabránite tak tomu, aby sa poškodenie nechtov rozširovalo ďalej. Nakoniec použite špeciálny spevňovaí lak na nechty.

Regeneračné krémy a oleje: snažte sa aspoň dvakrát za deň premastiť ruky a nechty regeneračným krémom a nezabúdajte si vždy po umytí rúk nanieť ochranný krém s obsahom glycerínu.

Vyživujúca a zvláčňujúca maska: stačí si raz týždenne naniesť mandľový olej a nechať pôsobiť počas noci.

Parafínový zábal: tento zábal vykonávajú takmer v každom kozmetickom štúdiu. Pre lepší efekt by ste ho mali zopakovať častejšie.

Čomu sa naopak vyhnúť?

Dlhodobému stresu: než sa proti stresu dokážete obrniť a zvládnete ho prekonať pozitívnym myslením, snažte sa o nechty pravidelne starať.

Redukčným diétam: dôvodom lámania a štiepenia nechtov býva aj zle zostavený jedálniček.

Časté máčanie rúk v teplej vode: spôsobuje bobtnanie základných stavebných zložiek nechtov čiže keratínu.

Odlakovač obsahujúci acetón: nechty vysušuje

Priamy styk s čistiacimi prostriedkami: ide napríklad o mydlo, ktoré vysušuje ruky alebo o saponáty,ktoré denne používate. Preto nezabúdajte na ochranné rukavice.

Ak chcete mať krásne zdravé nechty nejde o krátkodobý proces ale o správne celoživotné návyky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies