Už odvolila aj Zuzana Čaputová

NETKY.SK • 16 Marec 2019, 18:26 • 2 min
Už odvolila aj Zuzana Čaputová

BRATISLAVA – Svoj hlas vo voľbách prezidenta už odovzdala aj Zuzana Čaputová. Po tom, ako odvolila na Materskej škole v Pezinku, pre médiá povedala, že sama je na výsledky zvedavá, keďže tento týždeň nemala k dispozícii žiadne čísla z interného prieskumu.

slovakia

left justify in out

„Je to zaujímavý pocit, pre mňa to nie je iba o dnešnom dni, vnímam to ako zavŕšenie niekoľkomesačnej snahy,“ povedala. Tieto voľby považuje za špecifické, keďže sa k nim podľa nej viaže silné volanie po zmene.

 

„V istom zmysle možno stojíme na križovatke, aj z hľadiska straty alebo budovania dôvery verejnosti, aj z hľadiska zahranično-politickej orientácie,“ povedala s tým, že za významné považuje nielen voľby prezidenta, ale aj májové eurovoľby a budúcoročné parlamentné.

Osobne si netrúfa tipovať výsledky, odôvodňuje to aj tým, že nemá najnovšie čísla z interných prieskumov, ale aj silnou antikampaňou. Verí však, že má šancu dostať sa do druhého kola, aj keď očakáva, že nezíska toľko percent, koľko dosahovala v posledných predvolebných prieskumoch. Predpokladá, že by s ňou mohol postúpiť Maroš Šefčovič.

 

img

Zuzana Čaputová v sprievode dcéry a priateľa. Zdroj: SITA

 

Ešte nevie, či bude antikampaň riešiť aj trestnoprávne, radí sa o tom aj s inými právnikmi. „Zaskočila ma silná, nenávistná kampaň, ktorá ani veľmi nesúvisela s vecnými dôvodmi. Bola som označená ako kandidát, ktorý je z opačného brehu,“ pokračovala Čaputová.

 

Kandidátka na prezidentku zároveň odpovedala aj na otázku, či v prípade, že sa nestane prezidentkou, bude kandidovať na post predsedníčky Progresívneho Slovenska. Čaputová to odmietla. „Nie, nechystám sa byť predsedníčkou Progresívneho Slovenska,“ odpovedala.


Pre veľký záujem aj zahraničných médií mali voliči v Pezinku problém dostať sa do volebnej miestnosti, niektorí boli zaskočení prítomnosťou toľkých médií a obávali sa snímania kamier. Čakanie na výsledky strávi Zuzana Čaputová s partnerom a dcérami doma, neskôr sa presunie do Bratislavy, kde strávi volebnú noc.

Upozorňujeme odberateľov, že na niektoré správy, ktoré dnes do 22:00 odvysiela agentúra SITA, sa môže vzťahovať moratórium, ktoré upravuje zákon o volebnej kampani. Je na zvážení odberateľov, či do skončenia moratória tieto správy použijú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies