Steven Gerrard zažil víťazný debut na lavičke Al-Ettifaq FC, hetrik Malcoma

NETKY.SK • 15 August 2023, 08:33 • 2 min
Steven Gerrard zažil víťazný debut na lavičke Al-Ettifaq FC, hetrik Malcoma

RIJÁD - Steven Gerrard absolvoval víťazný súťažný debut na lavičke futbalistov Al-Ettifaq FC. Jeho tím zdolal v úvodnom kole saudskej Pro League (SPL) na domácej pôde Al-Nassr 2:1.

slovakia

left justify in out

Bývalý anglický reprezentant sa ujal kormidla v Al-Ettifaqu 3. júla, pričom do tímu dotiahol aj niekdajšieho spoluhráča z FC Liverpool Jordana Hendersona. Ten hral v pondelkovom zápase do 88. minúty. Za Al-Ettifaq sa strelecky presadili Robin Quaison a Moussa Dembele, skóre otvoril za Al-Nassr ďalší bývalý hráč "The Reds" Sadio Mane.

 

Hosťom chýbal pre zranenie kolena kapitán portugalskej reprezentácie Cristiano Ronaldo. Otázny je aj jeho štart v septembrovom zápase kvalifikácie ME 2024 proti Slovensku. V zostave Al-Nassr nefigurovali ani obranca Alex Telles, stredopoliari Marcelo Brozovič, Talisca Anderson či Seko Fofana. Tréner Luis Castro ich nechal odpočívať po triumfe v Arabskom pohári. Hráčom Al-Nassr v druhom polčase došli sily, predlžované finálové stretnutie Arabského pohára proti Al-Hilal (2:1 pp) hrali iba dva dni pred úvodným ligovým duelom. Za sebou majú náročný program, celkovo odohrali za 14 augustových dní päť zápasov.

 

Úradujúci saudskoarabský šampión Al-Ittihad uspel na ihrisku Al-Raedu aj vďaka asistencii Karima Benzemu. Hviezdou úvodného kola bol Brazílčan Malcom, ktorý hetrikom zariadil triumf Al-Hilalu na pôde Abhy (3:1). Malcom prišiel do tímu v júli za 60 miliónov eur zo Zenitu Petrohrad.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Sky Sports
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies