Malá sovička pricestovala na vianočnom stromčeku až do New Yorku, ten vyzeral ako na zákazku pre Addamsovu rodinu

NETKY.SK • 19 November 2020, 15:11 • 2 min
Malá sovička pricestovala na vianočnom stromčeku až do New Yorku, ten vyzeral ako na zákazku pre Addamsovu rodinu

Na vianočnom stromčeku v Rockefellerovom centre v americkom New Yorku zachránili malého vtáčika. Pôtika škripľavého patriaceho medzi sovy, ktorého populácia stále klesá, našli pracovníci pomáhajúci transportovať smrek zo 170 kilometrov vzdialeného mestečka Oneonta.

slovakia

left justify in out

Dlhá cesta do New Yorku 
Operenec, ktorého nazvali príznačným menom - Rockefeller, sa počas trojdňovej cesty do New Yorku držal stromčeka ako kliešť. Taktiež nič nejedol a nepil.

 

img

 

Prezrel ho aj veterinár 

V stredu večer ho preto previezli k newyorskému veterinárovi na röntgenové vyšetrenie. Po ňom sa zdá, že je v dobrom stave. Ujala sa ho riaditeľka Centra divej prírody Ravensbeard Ellen Kalishová, ktorá sa už pre médiá vyjadrila, že "zatiaľ je opatrný a ostražitý. Vyzerá však veľmi roztomilo."

 

Jeden z najmenších 

Napriek tomu, že "Rockefeller" je veľmi malého vzrastu, už teraz patrí medzi dospelé jedince svojho druhu. Pôtik škripľavý je najmenší druh sovy žijúci na severovýchode USA. Tieto nočné dravce dorastajú len do 21 cm.

 

img

 

"Je to veľmi zaujímavý druh," ozrejmuje Kalishová. "Keďže patrí medzi typické nočné vtáky, vidieť ho je takmer nemožné. Akonáhle bude Rockefeller fit, vypustíme ho do voľnej prírody," uviedla.  

 

Vianočný stromček

Vianočný stromček pri Rockefellerovom centre patrí každoročne medzi tie najslávnejšie na svete. Tohto roku tomu nebude inak. Spoločnosť Tishman Speyer, ktorá vlastní Rockefellerovo centrum uviedla, že je obzvlášť hrdá na to, že zachová túto sviatočnú tradíciu aj pre tento rok. V čase, keď si pandémia koronavírusu vynútila zrušenie niektorých ďalších sviatočných tradícií v New Yorku, je práve najvýznamnejší symbol Vianoc v podobe vianočného stromčeka, aspoň nejakou útechou.

 

img

 

Kolos dorazil do New Yorku

Strom s výškou 23 metrov dorazil do New Yorku v sobotu. Vyzdobený bude už v najbližších týždňoch a rozsvietiť by sa mal na slávnostnom ceremoniáli začiatkom budúceho mesiaca.

 

 

Výsmech pre vzhľad 

Na sociálnych sieťach sa už však stihli objaviť komentáre ľudí, ktorí si robia z tohto stromčeka srandu pre jeho vzhľad. Na niektorých častiach je už z prvého pohľadu veľmi riedko rozvetvený. ľudia ho preto prirovnávajú za trefnú poctu pre rok 2020.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies