Smeráci budú mať zápisnice z volieb a sľubujú kontrolu výsledkov

NETKY.SK • 29 August 2023, 13:30 • 2 min
Smeráci budú mať zápisnice z volieb a sľubujú kontrolu výsledkov

Bratislava-Kým Robert Fico si myslí, že je nutné podporiť stavebníctvo i výstavbu nájomných bytov, Eduard Heger tvrdí, že oblasť výstavby rastie

slovakia

left justify in out

Nedávno sa v diskusnej relácii stretli dvaja politickí oponenti Robert Fico a Eduard Heger. Predseda strany SMER-Sociálna demokracia ubezpečil voličov, že sa nemusia báť falšovania volebných výsledkov v ich neprospech. Z diskusie ďalej vyplynulo, že podľa Hegera jeho vláda pomohla ľuďom počas pandémie, ochránila ich pred energetickou krízou, zvýšila dôchodky a prispela i rodinám.

 


Opozičná strana Smer-SD bude mať v deň konania volieb k dispozícii všetky zápisnice a bude tak môcť skontrolovať výsledok. V diskusnej relácii O 5 minút 12 v RTVS to uviedol predseda Smeru Robert Fico s tým, že sa ľudia nemajú obávať falšovania volieb. Šéf mimoparlamentnej strany Demokrati Eduard Heger tvrdí, že Fico chce po voľbách zastaviť vyšetrovanie a nejde mu o žiadne sociálne istoty. "Nebojím sa ničoho. Vidím, že termín bol predĺžený do 30. septembra, aby mohli orgány činné v trestnom konaní šikanovať opozíciu," podotkol Fico.

 

Heger reagoval, že ich nezatvárali ani ich zatvárať nebudú, pretože na to je na Slovensku spravodlivosť, ktorá ma rozviazané ruky. Ak by sa Demokrati dostali do parlamentu, chceli by investovať viac peňazí do zdravotníctva, vytvoriť 200 ambulancií, pokračovať v investíciách na východe Slovenska a mať silné samosprávy s viac financiami a kompetenciami, povedal Heger. Fico zase poukazuje na bonifikáciu hypoték. Riziko sa podľa Hegera týka len jedného percenta ľudí s hypotékami a problém sa dá riešiť adresne. "Nedovolíme, aby niekto prišiel o strechu nad hlavou," poznamenal predseda Demokratov.

Podporu stavebníctva, ktoré upadá, a výstavbu nájomných bytov považuje Fico za dôležité. Naopak, Heger skonštatoval, že stavebníctvo rastie. Smer je tiež podľa Fica pripravený hovoriť o zrušení Úradu pre verejné obstarávanie a vybrať iný systém súťaží. Zároveň chce ísť do veľkých verejných investícií a odmieta škrtanie výdavkov na úrovni štyroch percent.

 

Šéf Smeru skritizoval Hegerovu vládu za to, že zvýšila deficit verejných financií z 0,7 percenta na sedem percent. Slovensko sa tak podľa neho stalo druhou najchudobnejšou krajinou, nerástli ani mzdy. Heger pripomenul, že jeho vláda vládla v štyroch krízach. Za tri roky však podľa neho pomohla ľuďom počas pandémie, ochránila domácnosti pred energetickou krízou, zvýšila dôchodky či prispela rodinám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies