Neuveríte, akou premenou prešiel vo väzení bývalý paralympionik Oscar Pistorius!

NETKY.SK • 2 August 2022, 10:32 • 2 min
Neuveríte, akou premenou prešiel vo väzení bývalý paralympionik Oscar Pistorius!

Bývalý svetoznámy paralympijský atlét, ktorý súťažil na olympijských hrách v roku 2012, bol odsúdený za vraždu svojej priateľky Reevy Steenkampovej. Vo väzení sa Oscar, prezentovaný takmer všetkými ako narcistický a agresívny typ človeka, stal záhradkárom!

slovakia

left justify in out

Pistorius na modelku Reevu Steenkampovú vystrelil počas noci na Valentína v roku 2013. Od začiatku tvrdil, že je nevinný a strieľal v sebeobrane, keďže si myslel, že sa mu do domu dostal zlodej. Jeho tvrdenia spochybňovali policajti, známi páru, rodičia zosnulej i súdni znalci.  V roku 2015 ho odsúdili za vraždu a poslali na trinásť rokov a päť mesiacov do väzenia.

 

Zo sveta:António Guterres: Pokúšame šťastie, kým stojíme na prahu jadrovej vojny

 

img


Jeho otec Henke Pistorius v rozhovore pre The Times UK uviedol, že vo väzení našiel nový zmysel života. Stal sa nielen záhradníkom, ale obrátil sa i k viere. V zariadení, v ktorom si odpýkava trest, vedie skupinu biblických štúdií a modlitieb.

 

Môj syn zmenil seba i svoj život k lepšiemu. Počas pobytu za mrežami je  vždy pripravený slúžiť iným väzňom, poskytovať im kresťanskú útechu a ponúkať nádej všetkým, ktorí ju potrebujú," uviedol Oscarov otec. 

 

Z domova: K čomu vyzýva minister Jaroslav Naď členov strany SaS?

 

img

 

Pistorius si po odpykaní polovice trestu môže podľa juhoafrických zákonov požiadať o podmienečné prepustenie. Žiadosť teda môže súdu predložiť už nabudúci rok. Súčasťou prepustenia na podmienku je aj zaujímavý projekt. Súd ho zaviazal, aby sa tvárou tvár stretol s rodinou zavraždenej Reevy. 

 

img

 

Právnička rodiny Steenkamp pre médiá uviedla, že otec Reevy, Barry Steenkamp, sa stretol tvárou v tvár s Pistoriusom 22. júna tohto roku. V Južnej Afrike je tento "akt dialógu medzi obeťom a páchateľom" viac ako dôležitý. Dáva obetiam trestných činov alebo ich príbuzným možnosť stretnúť sa s páchateľmi, ak sa tak rozhodnú, ešte predtým, ako bude mať páchateľ nárok na podmienečné prepustenie.

 

Oni (Barry a June) cítia, že Reeva má hlas. Sú hlasom ich dcéry  a spravia všetko, čo bude v ich silách, aby na Reevu svet nezabudol,"  povedala Tania Koen, právnička Steenkampovcov.

 

 

Prečítajte si aj: Pripomíname si Pamätný deň rómskeho holokaustu. Na čo podľa ministra Korčoka zabúdame?



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies