Peter Pellegrini: „Ľudia pomaly nemajú čo jesť, nie je čas na hádky." V čom sa zhodol s Borisom Kollárom?

NETKY.SK • 24 Júl 2022, 15:32 • 2 min
Peter Pellegrini: „Ľudia pomaly nemajú čo jesť, nie je čas na hádky." V čom sa zhodol s Borisom Kollárom?

BRATISLAVA - Šéf opozičného Hlasu SD diskutoval spolu s Borisom Kollárom v relácii V Politike.

slovakia

left justify in out

Počas televíznej diskusie TA3 V politike sa k aktuálnemu dianiu vyjadril aj predseda strany HLAS SD Peter Pellegrini. Svojmu " súperovi" Borisovi Kollárovi vytkol, že len vďaka nemu je táto vláda stále pri moci.

 

Predseda parlamentu a Sme Rodina Kollár na to reagoval s tým, že dal voličom sľub, že spraví všetko preto, aby táto vláda fungovala. Obaja politici sa však zhodli na tom, že sú proti vzniku úradníckej vlády. 

 

„Načo by toto bolo dobré pre Slovensko? Poďme do normálnych demokratických predčasných parlamentných volieb, ľudia si vyberú, kto má Slovensko vyviesť z tohto bahna,“ uviedol Pellegrini k téme úradníckej vlády. „My máme demokraticky zvolený parlament, ktorý vie rozhodnúť a mal by rozhodnúť o zmene ústavy a vypísaní predčasných volieb. To je najelegantnejšie riešenie,“ dodal šéf Hlasu pre TA3 po relácii. 

 

Prečítajte si aj: Boris Kollár: „Za menšinovú vládu nikdy nezahlasujeme, radšej podporíme predčasné voľby." Čo ešte povedal na adresu koalície?

 

img

 

Predseda Hlasu sa vyjadril aj k Richardovi Sulíkovi.

 

„Richard Sulík vidí, čo sa valí na Slovensko a možno mu aj dobre padne ujsť z tejto vládnej koalície. Na jeseň, ak naozaj nebude energie, ak budú extrémne drahé budúci rok, ak nebude čím kŕmiť naše zvieratá, možno Sulíkovi logicky z toho vyšlo, že bude lepšie, že už súčasťou koalície nebude a nebude súčasťou toho marazmu," uviedol Pellegrini. Jediným normálnym riešením vládnej krízy sú podľa jeho slov predčasné voľby.

 

Zdravie: Andrew Huberman o svetle, ktoré dokáže liečiť – časť prvá

 

img

 

 

Pellegrini zároveň očakáva, že sa koalícia udrží. „Oni niečo vyšpekulujú,“ poznamenal. Podotkol, že vládna koalícia má vždy v najťažších časoch krízu. Matovič by mal podľa neho odísť, ak mu nejde len o vlastnú stoličku. 

 

„Ak ministrovi financií záleží na ľuďoch a Slovensku, vzdá sa kresla ministra financií a vláda bude v pohode fungovať ďalej. Ak mu ale záleží len na svojej stoličke a nie na Slovákoch, všetko zostane pri starom," povedal Peter Pellegrini. V relácii taktiež zdôraznil, že bežní občania sú zasiahnutí ešte hlbšou krízou ako počas Covidu" a dodal „že preto nie je správny čas dookola riešiť hádky koalície."

 

Zo sveta športu: Oktagon MMA: Vémola je opäť šampiónom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona