Sterling odmieta zaplatiť pokutu 2,5 milióna dolárov

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 17:06 • 2 min
Sterling odmieta zaplatiť pokutu 2,5 milióna dolárov

LOS ANGELES - Majiteľ basketbalového klubu Los Angeles Clippers Donald Sterling nemá v úmysle zaplatiť pokutu 2,5 milióna dolárov, ktorú dostal od vedenia zámorskej NBA za rasistické vyjadrenia v súkromnom rozhovore so svojou bývalou priateľke.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie mal oznámiť zástupcom NBA prostredníctvom listu od svojho právnika Maxwella Blechera. Ten potvrdil, že poslal list, no odmietol rozprávať o jeho obsahu. "Spor medzi pánom Sterlingom a NBA považujeme za súkromnú záležitosť. Nechceme, aby sa prepieral v médiách," uviedol Blecher.
      

Komisár NBA Adam Silver potrestal Sterlinga za jeho vyjadrenia doživotným dištancom, spomínanou pokutou a chce, aby miliardár odišiel z organizácie Clippers. Bezprecedentný trest, ktorý nemá v histórii zámorských športov obdobu, prišiel iba tri dni potom, ako Sterling v telefonickom rozhovore svojej bývalej priateľke povedal, aby na zápasy Clippers "nevodila čiernych ľudí". Silver vyhlásil, že liga nebude tolerovať žiadne formy rasizmu a diskriminácie. Informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies