Stephen Hawking poletí do vesmíru, ktorý celý život skúmal

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 14:34 • 2 min
Stephen Hawking poletí do vesmíru, ktorý celý život skúmal

LONDÝN - Známy a svetovo uznávaný astrofyzik Stephen Hawking sa chystá do vesmíru. Splní si tak jednu z najvytúženejších mét vo svojom živote.

slovakia

left justify in out

Kozmológ, o ktorom je aj natočený film s názvom Teória všetkého, tak prvýkrát uzrie vzdialené miesta, ktoré celý život teoreticky skúmal.

 

Ponuku dostal od amerického miliardára Richarda Bransona a „okamžite povedal áno“.

 

Hawking v pondelkovom rozhovore v programe Good Morning Britain pre stanicu ITV priznal, že o výlete do vesmíru nikdy ani len nesníval. „Keď mi Richard Branson ponúkol miesto na vesmírnej lodi Virgin Galactic, okamžite som súhlasil,“ povedal.

 

Spoločnosť Virgin Galactic, ktorú vlastní britský podnikateľ Branson, plánuje v dohľadnej dobe prevádzkovať komerčné lety turistov do vesmíru. Branson chcel uskutočniť prvý komerčný let už v roku 2009, ale kvôli množstvu komplikácií ho musel odložiť. Naposledy došlo k havárii prototypu vesmírnej rakety SpaceShipTwo v roku 2014, ktorá si vyžiadala život jedného z dvoch pilotov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies