Steimeier je dva mesiace pred voľbou hlavy štátu v Nemecku najpopulárnejší

NETKY.SK • 8 December 2016, 17:37 • 2 min
Steimeier je dva mesiace pred voľbou hlavy štátu v Nemecku najpopulárnejší

BERLÍN - Šéf nemeckej diplomacie a prezidentský kandidát Frank-Walter Steinmeier je podľa najnovšieho prieskumu verejnej mienky inštitútu Infratest dimap pre prvý program verejnoprávnej televízie ARD najobľúbenejším politikom krajiny s koeficientom obľúbenosti 79 percent.

slovakia

left justify in out

Vo februári by sa Steinmeier, ktorého podporujú všetky strany tzv. veľkej koalície, teda CDU/CSU a SPD, mal stať nástupcom Joachima Gaucka v najvyššej ústavnej funkcii.

 

Viac ako štyri pätiny oslovených Nemcov (82 percent) ho považujú za vhodného kandidáta na prezidentskú funkciu.

 

Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz, Steinmeierov pravdepodobný nástupca na poste ministra zahraničných vecí, si v aktuálnom prieskume polepšil o sedem percent oproti predchádzajúcemu mesiacu a s koeficientom 57 percent dosiahol rovnaký výsledok ako spolková kancelárka Angela Merkelová, ktorá si takisto polepšila, a to o päť percent.

 

Na druhom mieste rebríčka najobľúbenejších politikov figuruje nemecký minister financií Wolfgang Schäuble so ziskom 66 percent (+2).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies