Vláda stále neprijala žiadnu dohodu o plyne a energiách, všetko pritom ešte musí schváliť Európska komisia

NETKY.SK • 1 September 2022, 09:11 • 2 min
Vláda stále neprijala žiadnu dohodu o plyne a energiách, všetko pritom ešte musí schváliť Európska komisia

BRATISLAVA - Minister hospodárstva v demisii Richard Sulík hovorí, že v tomto bode nám už nepomôže ani zastropovanie cien energií.

slovakia

left justify in out

Kabinet Eduarda Hegera začal prvé rokovanie o pomoci domácnostiam v súvislosti s vysokými cenami energií a plynu len pred tromi týždňami. Vtedy sa stretli u premiéra zástupcovia všetkých ministerstiev. Rokovať sa malo i včera, vláda zasadnutie prerušila.

 

img

 

Koalícia by mala schváliť vyhlásenie všeobecného hospodárskeho záujmu, rovnako ako ho prijala vláda Viktora Orbána v Maďarsku. Richard Sulík však tvrdí, že ani to, ani zastropovanie cien energií nám už nepomôže a cez zimu nás čaká katastrofa.

 

Problémom je i to, že čokoľvek vláda v tejto oblasti prijme, nezačne platiť hneď, ale musí byť naprv poslané Európskej komisii na schválenie. To môže trvať aj mesiace. 

 

img

 

„Máme ešte jeden týždeň čas, kým sa začne parlament, lebo nakoniec budeme musieť meniť aj zákony. Nestačí urobiť len VHZ, situácia je omnoho dramatickejšia,“ uviedol včera Sulík potom, ako oznámil svoju demisiu.

 

Zo sveta: EÚ zmrazila vízovú dohodu s Ruskom, Kuleba protestuje: Ustupujete terorizmu!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies