Fico tvrdí, že prezidentka s premiérom nás otvorene ťahajú do vojny na Ukrajine

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 16:00 • 2 min
Fico tvrdí, že prezidentka s premiérom nás otvorene ťahajú do vojny na Ukrajine

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) nás otvorene ťahajú do vojny na Ukrajine. Vyhlásil to šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico v reakcii na to, že Slovensko darovalo Ukrajine systém protivzdušnej obrany S-300. Fico avizuje podanie návrhu na vyslovenie nedôvery vláde.

slovakia

left justify in out

„Darovanie multimiliónového systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine je vojnovým činom s nedoziernymi následkami pre Slovensko," vyhlásil Fico na sociálnej sieti. Systém podľa neho chránil slovenské jadrové elektrárne a priemyselné centrá. Tvrdí, že systém S-300 je výkonnejší a presnejší ako systémy Patriot.

 

„Čaputová s Hegerom darovali Ukrajine jediný systém v slovenskom vlastníctve a ako alternatívu akceptujú navozené americké Patrioty, ktoré nie sú ani v našom vlastníctve a ani ich nevieme používať," povedal Fico.

 

img

 

Systém je podľa neho schopný na veľkú diaľku zasiahnuť až šesť cieľov.

 

„Či už ide o lietadlá, rakety alebo bezpilotné drony. Bude použitý v ukrajinsko-ruskom konflikte, čiže Slovensko bude mimoriadne účinnou zbraňou zúčastnené na tomto konflikte," povedal Fico s tým, že sa týmto krokom nesledujú záujmy Slovenska. Zároveň oznámil, že Smer-SD organizuje v nedeľu (10. 4.) podvečer "protivojnové" stretnutie pri vojenskom pamätníku Slavín v Bratislave.

 

Slovensko darovalo Ukrajine systém protivzdušnej obrany S-300. Potvrdil to premiér Eduard Heger (OĽaNO). Vyhlásil, že darovanie systému neznamená, že Slovenská republika sa stala súčasťou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine. Ubezpečil tiež, že obranyschopnosť SR je naďalej zabezpečená a v najbližších dňoch bude posilnená dodatočným systémom protiraketovej obrany zo strany našich spojencov.

 

img

 

Jaroslav Naď (OĽaNO) po zverejnení informácie o darovaní systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine uviedol, že ochrana a obrana Slovenska je plne zabezpečená. V priebehu budúceho týždňa má doraziť štvrtá batéria systému Patriot, ktorú poskytnú americkí spojenci. Všetky batérie budú postupne rozmiestnené tak, aby pokryli územie Slovenska a budú tu dovtedy, kým to bude potrebné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona