Ste unavený zo života? Takto dáte telu aj mysli druhý dych!

NETKY.SK • 12 Február 2019, 12:21 • 2 min
Ste unavený zo života? Takto dáte telu aj mysli druhý dych!

Zima, tma, málo slnka, veľa práce, nekonečný stres. Máte už všetkého akurát dosť? Doprajte svojmu telu reset!

slovakia

left justify in out

Doba je rýchla, povinností je nekonečne veľa a nejako z nich neubúda, práve naopak. Do toho všetkého zima, permanentné šero a vy máte pocit, že slnko ste nevideli už niekoľko mesiacov. Ste na konci so silami a všetko vám už prerastá cez hlavu? Vyskúšajte toto!

 

Čerstvý vzduch na nezaplatenie

V podobných situáciách psychickej aj fyzickej vyčerpanosti nesmieme zanevrieť na čerstvý vzduch a denné svetlo. Hoci počasie nie je práve najlákavejšie, treba sa obliecť a ísť sa aspoň prejsť. Ešte lepšie by však bolo, ak by ste si aj zašportovali. Endorfíny veľmi pomôžu vašej nálade, ihneď prídete na iné myšlienky.

 

img

 

Doprajte si čas len pre seba

Ak ste milovníkmi wellnessu, neváhajte a vyhraďte si čas aj na takýto druh relaxu. Vyberte sa s priateľmi na víkend niekam „mimo“ alebo si doprajte aspoň dve hodinky vo vírivke, bazéne, saune či na masáži. V prípade, že vás takéto aktivity neoslovujú vybehnite si dať kávu do príjemnej kaviarne alebo si doma zapáľte sviečky, uvarte čaj a otvorte knihu či obľúbený časopis.

 

img

 

Potešte sa

Dámy to zrejme dobre poznajú. Pri sebemenšom náznaku „depky“ utekajú do obchodov a niečo pekné si doprajú. Takýto spôsob psychického detoxu rozhodne nie je na zahodenie. Z času na čas sa niečím treba potešiť, či už ide o oblečenie, doplnky do bytu, elektroniku, nový účes alebo len kyticu rezaných kvetov.

 

Tisíc povinností? Zapisujte si ich

Je všeobecne známe, že pokiaľ pristupujeme k povinnostiam nesystematicky, dostávame sa do oveľa väčšieho stresu, než keby sme vo veciach mali poriadok. Z tohto dôvodu odborníci radia zapisovať si všetky úlohy a následne ich vykonávať postupne, nie naraz. Vyhnete sa tak napätiu, zabúdaniu a chaosu.

 

Kvalitná strava

Dlhodobý stres, ale aj zima oslabujú našu imunitu. Preto je mimoriadne dôležité dbať aj na dobrú stravu a správny prísun živín. Nezanedbateľná je aj pravidelnosť jednotlivých chodov. Okrem pestrého a vyváženého jedálnička netreba zabúdať ani na pitný režim, hoci v zime smäd nepociťujeme natoľko ako v lete. A rozhodne neurobíte chybu, ak sa poradíte s lekárom, prípadne iným odborníkom ohľadom vhodných potravinových doplnkov.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies