AKTUALIZOVANÉ Prvý zo zranených pilotov vrtuľníka sa prebral z umelého spánku

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 14:55 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Prvý zo zranených pilotov vrtuľníka sa prebral z umelého spánku

PREŠOV – Stav dvoch zranených policajných pilotov po stredajšej (10. 5.) havárii vrtuľníka v priestoroch areálu vojenského letiska v Prešove – Nižnej Šebastovej je naďalej kritický, ale stabilizovaný. Obaja sú v umelom spánku. Oproti predošlému dňu sa ich zdravotný stav nezmenil.

slovakia

left justify in out

Prvý z dvojice policajných pilotov hospitalizovaných v prešovskej nemocnici sa prebral z umelého spánku.

 

„Jeden z pacientov je už pri vedomí a komunikuje s okolím. Naďalej u neho prebieha komplexná intenzívna liečba,“ informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A Reimana v Prešove Renáta Cenková.

 

Zároveň dodala, že druhý pacient je naďalej na umelej pľúcnej ventilácii v umelom spánku a v kritickom stave. „Obaja zostávajú hospitalizovaní na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ dodala hovorkyňa.

 

Pacienti sú hospitalizovaní na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení. Jeden zo zranených policajtov utrpel zlomeninu pravej stehennej kosti, zlomeniny pravých rebier, ako aj tvárových kostí vpravo. Druhý z pacientov utrpel mnohopočetné zlomeniny ľavej dolnej končatiny a mnohopočetné zlomeniny tvárových kostí vľavo, bol na umelej ventilácii.

 

Haváriu policajného vrtuľníka Bell 429, ktorý sa zrútil z výšky asi 100 metrov a 200 metrov od miesta vzletu, neprežili dvaja hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Radoslav Lacko (1968) a Peter Toďor (1974). Kondolečné knihy sú vystavené na prešovskej radnici aj v budove Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru, kde chodia prejaviť sústrasť a pokloniť sa ich pamiatke mnohí Prešovčania.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies