O triumfe Fínov nad Kanadou rozhodol tímový výkon

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 20:38 • 2 min
O triumfe Fínov nad Kanadou rozhodol tímový výkon

KOŠICE - Fínska hokejová reprezentácia odštartovala účinkovanie na majstrovstvách sveta na Slovensku víťazne, keď v úvodnom dueli košickej A-skupiny zdolala Kanadu 3:1.

slovakia

left justify in out

"Suomi" prekvapili súpera aktívnou hrou a k trojbodovému triumfu im pomohol predovšetkým osemnásťročný Kaapo Kakko. Útočník TPS Turku strelil dva góly a premiéru na seniorskom šampionáte zvládol nad očakávania.

 

"Je to špeciálny chlapec, ktorý v sebe schováva veľa talentu. Často sa dostáva do týchto pozícií, odkiaľ skóroval. Rád sa pozerám na jeho výkony," zhodnotil po stretnutí fínsky kapitán Marko Anttila.

Fíni nepricestovali do Košíc v pozícii favoritov skupiny. V kádri majú iba dvoch hokejistov, ktorí v aktuálnej sezóne nastúpili v zámorskej NHL a tí zároveň nepatrili medzi ťahúňov svojich tímov.

 

Napriek tomu nebol na ľade badať kvalitatívny rozdiel medzi mužstvom Fínska poskladaným prevažne z hráčov európskych súťaží a hokejistami z profiligy na strane Kanady.

 

"Myslím si, že z našej strany to bol dobrý tímový výkon, najmä v prvej tretine. Dôležité bolo, že sme dali do hry nasadenie, keďže máme v tíme viacero nováčikov, ktorí nemajú skúsenosti so svetovým šampionátom. To, že sme vďaka tomu zdolali Kanadu, je pre nás najlepší možný výsledok. Určite nám to pomôže z hľadiska sebavedomia do ďalších súbojov," pokračoval 33-ročný urastený Anttila, ktorý meria na útočníka netypických 203 cm.

Severania ukázali potenciál už počas uplynulého týždňa na záverečnom turnaji série Euro Hockey Tour. Na Carlson Hockey Games vyhrali dva z troch zápasov a na uzde držali hviezdami nabité výbery Ruska alebo Švédska.

 

"Určite nám to dodalo sebavedomie. Bol to pre nás vydarený turnaj, na ktorom už väčšina tímov prišla s posilami z NHL. Dokázali sme s nimi držať krok a to nás povzbudilo. Neviem, či je z hľadiska chémie dobré alebo nie, že máme v tíme málo hráčov z NHL. Veľmi sa o tom nerozprávame a nerozmýšľame nad tým. Máme k dispozícii tento tím a snažíme sa tu vybudovať niečo špeciálne," hovoril krídelník Jokeritu Helsinki.

Fínski hokejisti nebudú mať po víťaznom vstupe do majstrovstiev sveta veľa priestoru na oddych. Už v sobotu o 20.15 h ich v druhom zápase v rámci A-skupiny čaká slovenský národný tím. "Myslím si, že to bude opäť boj. Slováci majú kvalitné mužstvo s viacerými hráčmi z NHL a navyše bude ich hnať dopredu zaplnená hala. Bude to preto náročné," dodal "fínsky obor".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies