Štátny zamestnanec, ktorý bol 24 rokov na dovolenke konečne dostal výpoveď

NETKY.SK • 12 Január 2015, 09:41 • 2 min
Štátny zamestnanec, ktorý bol 24 rokov na dovolenke konečne dostal výpoveď

NAÍ DILLÍ – Ak si v zamestnaní dáte svojvoľne od práce na niekoľko dní pokoj, je veľmi pravdepodobné, že sa tam už nemusíte ukazovať vôbec. V Indii to však takto nefunguje.

slovakia

left justify in out

V roku 1990 sa indický štátny zamestnanec AK Verma rozhodol, že si zoberie zaslúženú dovolenku od svojej práce hlavného inžiniera na Oddelení verejných prác.

 

Dovolenka sa mu očividne zapáčila, Verma požiadal svojho zamestnávateľa o predĺženie dovolenky. Jeho požiadavka však bola zamietnutá, a tak sa rozhodol, že v dovolenke bude pokračovať. Predĺžil si ju až na neuveriteľných 24 rokov.

 

Podľa agentúry Reuters, indické zákony sú nastavené tak, že je veľmi zložité vyhodiť štátneho zamestnanca, pokiaľ sa nedopustil trestného činu.

 

Vermova absencia v práci sa prvýkrát prešetrovala v roku 1992, ale nič nedosiahli až kým minister vnútra začal prešetrovať podobné prípady v roku 2007.

 

Po prijatí niekoľkých zákonov dostal nakoniec  po 24 rokoch na dovolenke padáka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies