Daňové priznanie k dani z príjmov treba podať do konca marca, daňovníci si môžu lehotu predĺžiť

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 08:20 • 2 min
Daňové priznanie k dani z príjmov treba podať do konca marca, daňovníci si môžu lehotu predĺžiť

SLOVENSKO - Nezabudnite na daňové priznanie! Môžete ho podať do konca marca alebo si ho individuálne odložiť.

slovakia

left justify in out

Daňové priznania k dani z príjmov sa v tomto roku podávajú štandardne do konca marca. Daňové priznanie za vlaňajšok je povinný podať daňovník, ak jeho celkové zdaniteľné príjmy dosiahnuté v roku 2020 presiahli sumu 2 207,10 eura.

 

img

 

Vyplnené daňové priznanie s prílohami alebo vyhlásenie s prílohami môžu daňovníci na daňový úrad odoslať elektronicky, poštou alebo osobne doručiť do podateľne na daňovom úrade. 

 

img

Lehota na podanie daňového priznania sa v tomto roku nemá hromadne posúvať pre všetkých daňovníkov. Vlani sa lehota na podanie daňového priznania a zaplatenie dane za rok 2019, novelou zákona pre koronakrízu, posunula až na 2. november 2020.

 

Prečítajte si tiež: Nestihli ste dopadať daňové priznanie k nehnuteľnosti? Žiadna pokuta vám nehrozí!

 

Tento rok môžu daňovníci využiť štandardnú možnosť individuálne si odložiť podanie daňového priznania k dani z príjmov bez udania dôvodu o tri mesiace, resp. o šesť mesiacov v prípade príjmov zo zahraničia. „Stačí na to vyplniť jednoduché oznámenie, ktoré je dostupné na portáli finančnej správy a oznámiť túto skutočnosť finančnej správe do 31. marca 2021 vrátane," uviedla hovorkyňa finančnej správy Rybanská.

Odložiť si podanie daňového priznania o tri mesiace môžu fyzické aj právnické osoby bez udania dôvodu.Finančná správa takéto oznámenie bude akceptovať. "Oznámenie o odložení daňového priznania doručujú povinne elektronicky komunikujúce osoby finančnej správe elektronicky, pre ostatných existuje možnosť zaslať oznámenie prostredníctvom pošty, kuriérom či doručiť na daňový úrad," dodala hovorkyňa.

 

Súvisiaci článok: Pozrite si desať najčastejších chýb, ktoré sa robia pri vypĺňaní daňového priznania. Vyhnete sa tak množstvu problémov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies