Štátny tajomník Marek Eštok: Belgicko preberá predsedníctvo v Rade Európskej únie v čase plnom výziev

NETKY.SK • 19 December 2023, 13:00 • 2 min
Štátny tajomník Marek Eštok: Belgicko preberá predsedníctvo v Rade Európskej únie v čase plnom výziev

BRUSEL - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok prijal v utorok 19. decembra 2023 veľvyslankyňu Belgického kráľovstva Caroline Vermeulen. Témou rozhovoru boli aktuálne priority blížiaceho sa belgického predsedníctva v Rade EÚ od januára 2024 a naše bilaterálne vzťahy.

slovakia

left justify in out

„Belgicko preberá predsedníctvo v Rade Európskej únie v čase plnom výziev. Slovensko chce byť konštruktívnym a otvoreným partnerom pri napĺňaní všetkých cieľov, ktoré nás posúvajú ďalej na ceste budovania bezpečnej a prosperujúcej Európy. Vzájomný rešpekt a otvorenosť nás robia silnými,“ povedal štátny tajomník Marek Eštok s tým, že v tejto súvislosti partneri tiež prediskutovali otázky budúcnosti Európskej únie, migrácie či vývoja na Ukrajine.

 

Rozhovor sa dotkol aj aktuálneho stavu bilaterálnych vzťahov. „Belgicko je pre nás dôležitým investorom. Na Slovensku pôsobí okolo 80 spoločností zameraných na high-tech, smart a zelené technológie. Naším záujmom je preto hľadať nové oblasti spolupráce,“ uviedol M. Eštok.

„Za mimoriadne dôležité vo vzťahu k Belgicku považujeme aj dôsledné doriešenie tragického prípadu zosnulého slovenského občana Jozefa Chovanca,“ zdôraznil štátny tajomník a doplnil, že prípad nie je ani po piatich rokoch na belgickej strane právne ukončený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: Tlačový odbor MZV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies