Robert Fico: Zoberte konečne Sulíkovi tie drogy!

NETKY.SK • 4 November 2021, 11:04 • 2 min
Robert Fico: Zoberte konečne Sulíkovi tie drogy!

Strana Smer-SD dnes zorganizovala tlačovú besedu. Predstavila na nej svoju charakteristiku Slovenskej republiky. Krajniaka podľa neho treba odvolať a Sulík si berie dcéru na výlet do Dubaja. Označil ho za zhúleného človeka a podotkol, že keby to urobil vo vláde on, dávno ho médiá roznesú v zuboch.

slovakia

left justify in out

"Prestal existovať akýkoľvek systém kontrolných pák alebo bŕzd, ktoré sú typické pre vyváženú demokratickú spoločnosť.  Niekedy máme pocit, že táto vláda je ako ten škrečok s kolotočom a stále sa točí dookola a nemá žiadne východisko," povedal Fico. Myslel tým situáciu v koalícii.  "Dohodli sa, že si musia všetko odpustiť, len aby sa nevrátil k moci Smer-SD." Slovensko podľa neho prestalo fungovať ako štát. Zuzanu Čaputovú v pozícii prezidentky považuje za zbytočnú a ministra práce Milana Krajniaka chce odvolať pre jeho fiasko. Jeho narábanie s peniazmi nazval krádežou. 

 

img

 

Štát poslal 24 miliónov eur z pandemickej pomoci schránkovým firmám. Investigatívne centrum Jána Kuciaka v spolupráci s ďalšími novinármi a mimovládnymi organizáciami odhalilo, že desiatky firiem čerpali pandemickú pomoc pre podnikateľov, aj keď nepreukázali s čím podnikajú. Odhalili  28 podozrivých firiem.

 

Súvisiaci článok: Debata o odvolávaní ministra Krajniaka skončila!

 

"Pamätáte sa na kauzu piešťanské CT, ktoré nikto nikdy nekúpil, ale vytvorili ste taký tlak, že musel odstúpiť  predseda paramentu, podpredseda parlamentu a ministerka zdravotníctva?"

 

Spomenul Máriu Kolíkovú, údajný úplatok ministra Mikulca a nezabudol ani na Richarda Sulíka, ktorého sa mala táto tlačová beseda prioritne dotýkať. 

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Robert Fico žiadal Sulíka, aby predložil maturitné vysvedčenie. Sulík zase podáva trestné oznámenie na Fica

 

Kritizoval ho v súvislosti s medzinárodnou výstavou Expo v Dubaji. Minister hospodárstva vycestoval práve v čase pandémie a iných problémov, ktoré na Slovensku riešime, za štátne peniaze. Podotkol, že Sulík sa na výstave prezentoval v tričkách SaS, hoci celá delegácia bola v Dubaji za štátne, nie za stranícke peniaze. „Myslím to už úplne smrteľne vážne. Prosím vás, už mu zoberte tie drogy, pretože on stratil akýkoľvek zmysel pre realitu.“

 

img

 

Sovenskú delegáciu v Dubaji pomenoval ako veľkú žúrku. Dodal, že aj dcéra Richarda Sulíka Alexandra bola súčasťou delegácie, hoci sa zatiaľ nepreukázalo, čo tam robila. Má síce uzavretú zmluvu s ministerstvom na trvanie pobytu v Dubaji, no podľa Ficových slov to nie je zmluva o spolupráci, "ale zmluva o výlete“. Podľa jeho slov išla do Dubaja ako odborníčka na energetické právo, citoval to zo zmluvy. "Môže toto urobiť súdny človek? Toto môže urobiť len zhúlený človek,“ povedal Fico s tým, že Sulíková bola v Dubaji za štátne peniaze.

 

Zdôraznil, že keby bol v Dubaji jeho syn, tak by už dávno ľudia aj médiá protestovali. Podľa neho si médiá prestali plniť elementárnu kontrolnú úlohu. Návrh na odvolanie Sulíka zatiaľ nepodá. Makať by podľa neho mali novinári.

 

 

Podľa Fica nemá význam hovoriť s premiérom Eduardom Hegerom, vraj nemá žiadnu moc. Nevidí význam ani v podávaní návrhu na odvolanie vlády. Podľa neho robí dennodenne na tom, aby sa "tejto bandy zločincov“ zbavil. Novinári vraj na tom dosť nerobia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies