Boh im ukázal tajomstvo šťastného manželstva

NETKY.SK • 8 Máj 2020, 06:47 • 2 min
Boh im ukázal tajomstvo šťastného manželstva

Manželský pár tvoria už tridsať rokov. Napriek tomu, že život im do spolužitia namiešal kadečo, nikdy rozhodnutie zosobášiť sa, neoľutovali. Nikdy ich nezachvátila neodolateľná túžba po niekom inom. Nikdy neprahli a ani len neuvažovali o rozvode. Jeden druhého podporuje, a hoci by celý svet hovoril o jednom z nich niečo negatívne, mienku partnera to nezmení.

slovakia

left justify in out

Krásna
On ju prvý raz uvidel a pomyslel si, že je neuveriteľne krásna. Pozval ju na bejzbalový zápas, ale než sa rande uskutočnilo, lístky naň niekde potratil. Rozochvený a nedočkavý, kým ju opäť uzrie, kúpil teda ďalšie vstupenky. Bohužiaľ, bol natoľko roztržitý, že omylom nakúpil taký lístok, ktorý sa nezhodoval s dňom dohodnutej schôdzky. A, čo bolo najhoršie, zistil to priamo uprostred diania.
 

"Je mi ľúto, ale toto sú lístky na zajtrajší zápas."

 

img


On nechcel nič rušiť a zahanbiť sa pred ňou ešte viac, a tak zaplatil a usadil ju aj seba. Ušlo sa im síce také miesto, z ktorého ani nevideli, ani nepočuli, ale vravel si, že najdôležitejšia je jej spoločnosť. Rozpačitý večer pokračoval, keď sa dav rozvášnil, skandoval a dvíhal ruky do vzduchu. Väčšina davu mala v dlani plechovku s pivom, a bez toho, aby si to ktokoľvek z kričiacich uvedomil, polial jej šaty, vlasy, neostalo na nej nič suché.
 

"Bál som sa, že ma jej otec vyhreší. Bol to pastor a ja som mu priviezol dcéru páchnucu pivom."

 

Mladá nevesta
Napokon sa ale nič zlé nestalo, naopak, láska narástla, formovala sa a už ju nebolo možné udržať bez toho, aby sa neuskutočnilo najskôr zasnúbenie, potom svadba.
 

"Ako mladá nevesta som, samozrejme, o manželstve nevedela nič. Prvý princíp, ktorý som sa naučila, bol o milosti."


Spočíval v tom, že sa treba zamerať viac na dávanie, než na to, koľko sa toho prijme.
"Píše sa to aj v Biblii. Že človek sa má k druhým správať tak, ako by chcel, aby sa oni správali k nemu."

 

img

 

Lepidlo
Pamätá si, keď ju Boh priviedol k poznaniu.
"Naješ sa ovocia svojich úst," pripomenul jej a ona si to okamžite dala do spojenia s veršom z Biblie.


"Každý chce byť milovaný. Každý chce, aby si ho niekto iný cenil. Ale dôležité je, aby sa vzťah budoval. Tým lepidlom sú naše slová. Chcela som muža, ktorý bude sebavedomý, bude úspešný a bude veriť mne aj sebe. Nemohla som sa sústreďovať na to, čo vidím alebo to, čo som si myslela, že vidím. Začala som do manželovho života prehlasovať dobré veci a tie sa aj v budúcnosti potvrdili."

 

Ona jediná
On bol kedysi utiahnutý. Veľa toho nenahovoril, vystúpenie na verejnosti mu bolo cudzie. Keď počúval kázeň v nedeľu na bohoslužbách, manželka sa k nemu často otočila a povedala:
"Ty budeš kazateľ. Určite ním budeš."


On tomu neprikladal význam. V duchu sa usmieval, hovoril si, že na také čosi nemá nijaký predpoklad. Odišiel jeden rok, potom druhý, odplávalo ich niekoľko. Ale on sa skutočne dal do služby a káže Božie slovo. Dokonca je tým známy a jeho televízny program sleduje milión divákov. Ona v ňom videla to, čo do neho Boh vložil. Aj to je tajomstvo lásky. Kto miluje, hľadí milovanému pod povrch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona