Pri pobreží Kanady sa potopila španielska rybárska loď, hlásia štyri obete

NETKY.SK • 15 Február 2022, 17:03 • 2 min
Pri pobreží Kanady sa potopila španielska rybárska loď, hlásia štyri obete

HALIFAX – Najmenej 4 ľudia zahynuli a 15 ďalších je nezvestných po tom, ako sa v utorok pri pobreží Kanady potopila španielska rybárska loď, informuje tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu došlo pri východnom pobreží Kanady v noci z pondelka na utorok. Na palube plavidla sa v čase nehody nachádzalo 22 členov posádky. Kanadskí záchranári dostali do bezpečia tri osoby a pokračujú v pátraní po ďalších preživších. Trauler (rybárska loď na lov vlečnou sieťou) stroskotal v pobrežnej oblasti kanadskej provincie Newfoundland a Labrador vo vodách Atlantického oceána.

 

 

img

 

Kanadskí záchranári podľa AFP dúfajú, že sa im podarí nájsť ďalších preživších. Predmetná lokalita incidentu sa nachádza približne 450 kilometrov od ostrova Newfoundland. Spravodajská stanica ABC News uvádza, že ide o plavidlo s názvom Villa de Pitanxo. Podľa španielskych médií boli medzi členmi posádky dvanásti Španieli, ôsmi Peruánci a dvaja Ghančania. Spoločnosť, ktorá loď vlastní, sa k situácii bezprostredne nevyjadrila.

 

Možno vás zaujme: Srdce na transplantáciu možno viezť dlhšie vďaka prístroju



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies