Starí priatelia Castro a Maradona mali veselé bratské stretnutie

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 09:19 • 2 min
Starí priatelia Castro a Maradona mali veselé bratské stretnutie

HAVANA - Fidel Castro, bývalý prvý muž Kuby a líder miestnej revolúcie, sa stretol ešte v sobotu s argentínskou futbalovou legendou Diegom Maradonom. V pondelok o tom informovali oficiálne kubánske médiá.

slovakia

left justify in out

"Rozhovor medzi dvoma starými priateľmi bol veľmi plodný. Bolo to bratské a veselé stretnutie," zvestoval oficiálny denník Granma, ktorý zverejnil aj fotografie. Vytvoril ich jeden z Castrových synov. 

Osemdesiatšesťročný bývalý vodca komunistickej Kuby zveril ešte v roku 2006 právomoci prezidenta bratovi Raúlovi. Odvtedy sú jeho verejné vystúpenia zriedkavé. Maradona prišiel do Havany z Caracasu, kde podporoval vo voľbách venezuelského prezidenta ich víťaza Nicolása Madura. Nástupcu Huga Cháveza však spochybňuje opozícia a výsledky volieb už napadla. 

Castro a momentálne 52-ročný Maradona majú blízky vzťah už od prvej návštevy futbalovej hviezdy na "Ostrove slobody" v roku 1987. Maradona sa v Havane určitý čas liečil aj zo závislosti na kokaíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies