Alaba dnes oznámi odchod z Bayernu. Mieri ku konkurentovi zo Španielska!

NETKY.SK • 16 Február 2021, 10:10 • 2 min
Alaba dnes oznámi odchod z Bayernu. Mieri ku konkurentovi zo Španielska!

Hoci je zimné prestupové okno už niekoľko dní uzavreté, kluby sa v týchto dňoch snažia obmeniť svoje kádre pred ročníkom 2021/2022. Suverén nemeckej Bundesligy, mníchovský Bayern, sa po sezóne rozlúči s dlhoročným pilierom obrany, Davidom Alabom.

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu sa s Alabom snažilo neúspešne vyjednávať o novej zmluve ešte v priebehu minulého roka. Klub mu údajne ponúkol päťročný kontrakt so základným ročným príjmom 11 miliónov eur, pričom vďaka bonusom by táto suma mohla byť navýšená až na 15 miliónov. Rakúšan im však dal prostredníctvom svojho agenta košom a podľa nemeckého denníka Bild dnes oficiálne oznámi svoj odchod.

 

 

O jeho služby sa zaujímali tímy ako Juventus, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, no hráč, ktorého trhová hodnota je odhadovaná na 65 miliónov, odíde z Bayernu po sezóne zadarmo. Alaba sa podľa španielskych novín Marca dohodol na zmluve s Realom Madrid, veľkým rivalom Bayernu z európskej klubovej scény.

 

Španielsky gigant tak získa do svojich radov futbalistu, ktorý s Bayernom dvakrát triumfoval v Lige majstrov, vyhral deväť bundesligových titulov a získal šesť nemeckých pohárov. 28-ročný rodák z Viedne začínal kariéru v Asperne, odkiaľ prestúpil do viedenskej Austrie. V roku 2008 zamieril do mládežníckeho systému Bayernu a okamžite upútal trénerov svojím talentom. V klube strávil prakticky celú dospelú kariéru, s výnimkou krátkeho hosťovania v Hoffenheime v roku 2011.

 

 

Alaba je takisto pevným článkom rakúskej reprezentácie, v ktorej doteraz odohral 76 zápasov a strelil 14 gólov. V roku 2016 si so spoluhráčmi zahral na EURE vo Francúzsku a ocenenia zbieral aj ako jednotlivec. V roku 2011 sa stal v Rakúsku futbalistom roka, pričom mal v tom čase len 19 rokov. O rok neskôr si cenu odniesol opäť.

 

Kráľovský klub z Madridu tak získa zadarmo kvalitného univerzála, ktorý zahrá na viacerých postoch v obrane, ale aj v zálohe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies