Starajte sa o svoje ruky počas chladných dní

NETKY.SK • 15 November 2017, 09:00 • 2 min
Starajte sa o svoje ruky počas chladných dní

BRATISLAVA - Počas zimy, kedy pokožku rúk vystavujeme chladnému počasiu potrebujú naše ruky intenzívnejšiu starostlivosť. Aby ste ich mali stále hebké a krásne, musíte sa o ne starať a to najmä v zimných mesiacoch.

slovakia

left justify in out

Ak máte trochu času, doprajte si odstránenie odumretých kožných buniek a vyrobte si domáci peeling. Zmiešajte hrsť trstinového cukru s tromi lyžičkami rozpusteného kokosového oleja a krúživými pohybmi si masírujte ruky. Urobte si peeling aj na nohy. Ideálne je zmiešať olivový alebo kokosový olej s lyžičkou soli a masírovať ním chodidla i päty.

 

Raz za čas si užite domáci kúpeľ pre ruky. Vyrobíte si ho veľmi ľahko, stačí trochu olivového oleja a kvapka citrónu, nielen že vám zvláčni pokožku, ale po citróne vám budú ruky krásne voňať. Nechajte ruky ponorené aspoň desať minút a potom ich poriadne osušte. Pokiaľ máte popraskané ruky, urobte si kúpeľ z mlieka a medu.

 

Pokožka je od mrazu vysušená, preto je potrebné ju natierať a to aj niekoľkokrát denne. V zimnom období je vhodné používať krémy s obsahom olivového alebo mandľového oleja. Kúpte si krém aj do kabelky, naozaj nestačí si ruky natierať len ráno a večer. Na denné použitie si kúpte krém, ktorý sa rýchlo vstrebáva, ale na noc si aplikujte premasťujúci ochranný krém. 

 

Každý týždeň je potrebné zarovnať nechty, odstrániť prebytočnú kožičku a použiť spevňujúci lak s kalciom. 

 

Rukavice sú v móde a na výber ich máte naozaj veľa. Navyše za túto službičku vám budú ruky nesmierne vďačné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies