KSW: Kincl bojoval so cťou, chorvátskeho šampióna však pokoriť nedokázal

NETKY.SK • 5 September 2021, 14:38 • 2 min
KSW: Kincl bojoval so cťou, chorvátskeho šampióna však pokoriť nedokázal

VARŠAVA – Český bojovník Patrik Kincl si v rámci hlavného ťaháku včerajšieho turnaja KSW 63 zmeral sily so šampiónom vo welterovej váhe Robertom Soldičom. Robocop z Chorvátska potvrdil vynikajúcu formu a svojho súpera porazil aj napriek tomu, že Kincl predviedol výkon, za ktorý sa rozhodne hanbiť nemusí.

slovakia

left justify in out

Pred rodákom z Hradca Králové stála náročná úloha, keďže Soldič je v súčasnosti jednou z najväčších hviezd poľskej organizácie a v posledných desiatich zápasoch sa mu až osemkrát podarilo zvíťaziť na KO.

 

img

 

V 1. kole, v ktorom sa očakával najväčší tlak, dominoval chorvátsky bojovník. Soldič niekoľkokrát dobre trafil a dokázal preniesť boj na zem, kde hrozil z dominantnej pozície. Úvod 2. kola sa niesol v podobnom duchu, následne však Čech dokázal svojho súpera dostať na zem, kde sa síce nedostal k väčšej ofenzíve, no Soldiča postupne unavil. V 3. kole sa prednosti Robocopa ukázali v plnej paráde. Začiatkom konca bol pre Kincla tvrdý úder, ktorý ho poslal k zemi, na čo Soldič nadviazal spŕškou tvrdých rán. Rozhodca preto nemal na výber a zápas ukončil na TKO.

 

img

 

Kinclov sen o zisku titulu sa tak nenaplnil, aj napriek prehre si však vyslúžil uznanie verejnosti. „Bohužiaľ som vás asi sklamal, stane sa. Kto mieri vysoko, padá z výšky. To sa mi stalo dnes. Nie som z toho zdrvený. Prehrať s niekým ako Soldič určite nie je hanba. Ako som povedal, mieril som k najvyšším métam a bohužiaľ to dnes nevyšlo,“ vyjadril sa po zápase.

 

„Cítil som sa dobre. Prvé kolo bolo v pohode. Hovoril som si, že nie je nejako extrémne rýchly a tvrdý, že to celkom ujde. Keď som ho dostal pod seba v kole druhom, cítil som, aký je silný. Asi som tam zbytočne nechal veľa síl, stále to však ušlo. V treťom kole som si dával pozor na jeho zadnú ruku. Myslel som si, že stále pôjde po brade, potom ale trafil pekný spodok. To rozhodlo. Vzalo mi to vietor z plachiet.“

 

img

 

„Teraz sa budem snažiť venovať dievčatám, ktoré som doma zanedbával. Potom sa samozrejme vrátim do gymu pracovať s chalanmi v All Sports Academy a budem riešiť, čo ďalej v kariére. Veľký krok sa nepodaril, bohužiaľ to k tomuto športu patrí. Mohol som si vybrať jednoduchšiu cestu, čo ale nie je môj štýl, možno je to niekedy na škodu. Taký som. Ešte raz zo srdca ďakujem mojej Kincl Army,“ načrtol svoju budúcnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies