Star Wars: The Acolyte dostáva prvý trailer aj s dátumom vydania

NETKY.SK • 20 Marec 2024, 18:39 • 2 min
Star Wars: The Acolyte dostáva prvý trailer aj s dátumom vydania

The Acolyte, seriál zo sveta Star Wars, ktorý jeho šéfka Lesly Headlandová nazvala "Frozen meets Kill Bill", sa pred očakávanou premiérou na Disney+ dočkal prvého trailera.

slovakia

left justify in out

Nižšie uvedený takmer dvojminútový trailer začína scénami pripomínajúcimi prequelovú trilógiu Star Wars, kedy vidíme chrám Jediov na Coruscante, avšak ešte pred dobou Epizódy 1 – Skrytá hrozba. Trailer, odohrávajúci sa v období Vrcholnej republiky – éry zasadenej 100 až 200 rokov pred prequelmi, ktorá bola doposiaľ skúmaná iba v románoch a komiksoch – ukazuje výcvik Jediov v ich bielych hábitoch reprezentujúcich túto éru.

Potom však trailer prechádza k scénam, ktoré sa viac podobajú pôvodnej trilógii, a vidíme to, čo je teraz základom Star Wars - kantínu. Headlandovo svieže poňatie Star Wars však prichádza čoskoro potom, keď vidíme údernú akciu inšpirovanú režisérom Akirom Kurosawom a filmami o bojových umeniach.

V ďalších scénach sa na plátne objavuje hneď niekoľko Jediov naraz, ktorí držia žlté svetelné meče, rovnako ikonické pre túto éru, a odhaľuje sa premisa seriálu The Acolyte: Niekto loví Jediov. Seriál sa tu však nevydáva tradičnou cestou, pretože Headland dal jasne najavo, že je rozprávaný z pohľadu "tých zlých", čím sú myslení Sithovia.

Táto dynamika je ilustrovaná ku koncu trailera, kde postava Jodie Turner-Smithovej hovorí vetu: "Tu nejde o dobro alebo zlo, tu ide o moc a o to, kto ju smie používať."

Seriál The Acolyte bol ohlásený v roku 2020, ale ďalšie podrobnosti sa nejaký čas neobjavili. V roku 2022 bola oznámená Amandla Stenberg ako hlavná hrdinka a čoskoro potom bola potvrdená hviezda filmu Squid Game Lee Jung-Jae ako hlavná postava. Seriál vyjde prostredníctvom Disney+ 4. júna tohto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, Variety, Empire, Foto: Space.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies