Sporiteľňa Wüstenrot so zmluvami za viac ako 200 mil. eur

NETKY.SK • 29 December 2013, 13:09 • 2 min
 Sporiteľňa Wüstenrot so zmluvami za viac ako 200 mil. eur

BRATISLAVA - Suma vyplatených finančných prostriedkov stúpla ku koncu novembra o jednu tretinu na viac ako 100 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Údaje o produkcii sporivých zmlúv vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni ku koncu novembra tohto roka potvrdili zhruba 40-percentný medziročný nárast v cieľových sumách, ktorých celková výška za jedenásť mesiacov prekročila hranicu 200 mil. eur. Spoločnosť tak podľa jej vyjadrení udržala celoročný trend, keď každý štvrťrok evidovala medziročné nárasty produkcie vo všetkých hlavných ukazovateľoch. December býva z hľadiska sporenia tradične silný mesiac, je teda podľa firmy predpoklad, že aj posledný štvrťrok 2013 stavebná sporiteľňa ukončí s priaznivými výsledkami.

Suma vkladov klientov bola o 26 % vyššia v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Záujem o stavebné sporenie u klientov, ktorí si uzavreli zmluvu v roku 2013, potvrdzuje podľa spoločnosti výška vkladov 27 mil. eur len na nových zmluvách, čo je viac než dvojnásobok oproti predchádzajúcemu roku. Za január až november 2013 poskytla firma stavebné úvery a medziúvery v objeme cieľových súm 61 mil. eur. Znamená to bezmála 42-percentný nárast. 

Suma vyplatených finančných prostriedkov stúpla ku koncu novembra o jednu tretinu na viac ako 100 mil. eur. Jedenásťmesačný zisk bol na úrovni takmer 806 tis. eur. Tento výsledok podľa vyjadrení stavebnej sporiteľne výrazne ovplyvnila banková daň, ktorá bola ku koncu novembra vo výške zhruba 1,2 mil. eur. Stavebná sporiteľňa Wüstenrot plánuje v roku 2014 zhruba 7-percentný nárast cieľových súm nových obchodov a predpokladá nárast aj v poskytnutých úveroch a medziúveroch. 

Spoločnosť Wüstenrot stavebná sporiteľňa vznikla v roku 1993. Pôvodne pôsobila pod názvom Stavebná sporiteľňa VÚB-Wüstenrot. V decembri roku 2003 však VÚB banka predala skupine Wüstenrot svoj 50-percentný podiel v stavebnej sporiteľni. Rakúska Bausparkasse Wüstenrot AG v súčasnosti vlastní 60 % akcií vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni a nemecká Wüstenrot & Württembergische AG má 40 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies