Spor Harabina s psychiatričkou Papšovou a RTVS odročili

NETKY.SK • 18 November 2014, 14:05 • 2 min
Spor Harabina s psychiatričkou Papšovou a RTVS odročili

BRATISLAVA - Pojednávanie vo veci žaloby bývalého predsedu Najvyššieho súdu Štefana Harabina, ktorý žiada 300.000 eur za výrok spájajúci ho so smrťou sudcov Juraja Majchráka a Marty Laukovej, dnes odročili. Bude 24. februára 2015.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak, dôvodom bol fakt, že sa ospravedlnil jeden z odporcov, a to RTVS. Jej právnemu zástupcovi vypršala zmluva a telerozhlas v súčasnosti vyberá nového externého právnika pre tento spor.
     

Harabin požaduje 100.00 eur od psychiatričky Renáty Papšovej a 200.000 eur od RTVS za výrok v relácii reportéri, ktorú RTVS odvysielala v máji 2012. Ošetrujúca lekárka zosnulých sudcov Juraja Majchráka a Marty Laukovej dala do súvisu ich smrť s krokmi vtedajšieho šéfa Najvyššieho súdu Harabina.
     

"Ako lekár môžem povedať, že niekedy sú choroby nákazlivé a naša justícia je chorá, ochorel Juraj Majchrák, ochorela JUDr. Lauková, ktorá takisto zomrela na tvrdú perzekúciu doktora Harabina," povedala Papšová v apríli 2012 v diskusii na verejnom podujatí venovanom otázkam justície.
     

Zábery z neho RTVS použila v relácii. Majchrák spáchal samovraždu v apríli 2011, sudkyňa Marta Lauková zomrela v septembri 2010. Na Majchráka podal Harabin v minulosti tri disciplinárne návrhy. Súdna rada SR pod vedením Harabina odňala Laukovej príplatok k nemocenskej. Rozhodnutie zmenila po smrti sudkyne.

     

Na odročenom pojednávaní vo februári 2015 by mala vypovedať dcéra zosnulej sudkyne Laukovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies