Hanba na "tri zimy". Známi slovenskí raperi šíria na sociálnych sieťach hoaxy a strašia verejnosť

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 18:39 • 2 min
Hanba na "tri zimy". Známi slovenskí raperi šíria na sociálnych sieťach hoaxy a strašia verejnosť

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje verejnosť na video z Českej republiky, ktoré šíry hoaxy o úmrtiach po očkovaní na COVID-19 a ďalšie zavádzajúce informácie.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej polícia informuje vo svojom profile Hoaxy a podvody - Polícia SR, video publikoval na sociálnej sieti aj spevák Patrik Vrbovský alias Rytmus, ktorý ho však medzičasom zmazal s tým, že si neskontroloval zdroj. Nahrávku fanúšikom šíril a potom zmazal aj spevák Michael Kmeť, vystupujúci pod pseudonymom Separ.

 

img

Na videu podľa polície nemenovaná žena predstaví inú nemenovanú ženu s tým, že je vraj zdravotná sestra. „A táto druhá nemenovaná žena povie, že v nemocnici je svedkom toho, že ľudia majú bakteriálne zápaly pľúc, že pacienti v nemocniciach sú chorí aj preto, lebo nosia rúška, že pozná nemenovaného pracovníka pražskej záchranky, ktorý tvrdí, že v Prahe údajne zomreli po vakcínach desiatky ľudí, a že v antigénových testoch je napustený koronavírus,” uvádza polícia.

 



V tejto súvislosti policajti pripomínajú, že COVID-19 nie je spôsobený baktériami, ide o vírusové ochorenie„Vzhľadom na to, že bežne používané rúška nepriliehajú k tvári nepriedušne, nevzniká v oblasti zakrytej rúškom vysoká koncentrácia CO2, ktorá by mohla mať negatívny dopad na zdravie,” uvádza polícia. Respirátory podľa polície zase pred uvedením na trh museli prejsť testovaním a nezávislé testy následne potvrdili ich bezpečnosť.


Pokiaľ ide o očkovanie, pri všetkých schválených vakcínach sú podľa polície určité rozdiely či už v účinnej látke, pomocných látkach, skladovaní alebo rozostupe medzi dávkami.

 

„Nedá sa však povedať, ktorá z nich je najlepšia. Všetky vakcíny registrované v EÚ musia spĺňať prísne požiadavky na bezpečnosť, účinnosť a kvalitu a prechádzajú podrobným procesom registrácie,” zdôrazňujú policajti.

 

Polícia dodáva, že pokiaľ by antigénové testy boli napustené koronavírusom, po plošných testovaniach by boli milióny nakazených.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies