Spoločnosť Egan-Jones znížila rating Francúzska na BBB+

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 07:06 • 2 min
Spoločnosť Egan-Jones znížila rating Francúzska na BBB+

Spoločnosť Egan-Jones znížila rating Francúzska na BBB+ - Svet Americká spoločnosť Egan-Jones Ratings vo štvrtok znížila úverový rating Francúzska z úrovne A- na BBB+. Rozhodnutie zdôvodnila názormi, že politika navrhovaná novou vládou môže oslabiť finanč

slovakia

left justify in out

img

Americká spoločnosť Egan-Jones Ratings vo štvrtok znížila úverový rating Francúzska z úrovne A- na BBB+. 
      Rozhodnutie zdôvodnila názormi, že politika navrhovaná novou vládou môže oslabiť finančnú situáciu krajiny a že francúzske banky budú možno potrebovať pomoc.
      Nový francúzsky prezident Francois Hollande bude pod tlakom, aby splnil sľuby dané počas predvolebnej kampane, čo môže v konečnom dôsledku znížiť úverovú kvalitu krajiny, uviedla Egan-Jones.
      Hollandeho vláda je za riešenie finančnej krízy v eurozóne porastovými opatreniami. Argumentuje, že neustále tvrdé znižovanie výdavkov je nebezpečné, lebo môže uviesť do pohybu mechanizmus trvalého poklesu, čo je teraz prípad Grécka, Španielska a Talianska.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies