Spoločnosť ČEZ očakáva pokles zisku o 35 %

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 11:10 • 2 min
Spoločnosť ČEZ očakáva pokles zisku o 35 %

PRAHA - Česká energetická skupina ČEZ v tomto roku očakáva výrazný pokles zisku. Dôvodom pre slabšie výsledky majú byť nižšie trhové ceny a vyššie odpisy po dokončení výstavby nového bloku elektrárne Ledvice a rekonštrukcie elektrárne Prunéřov.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informovala česká energetická spoločnosť. Čistý zisk firmy má v roku 2016 klesnúť až o 35 % na 18 mld. českých korún (CZK). Spoločnosť ráta aj s nižším upraveným ziskom pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA), ktorý má klesnúť na 60 mld. CZK. "Vyhliadky pre tento rok sú sklamaním," povedal analytik Komerční banky Miroslav Frayer.


V predchádzajúcom roku upravený čistý zisk spoločnosti klesol na 27,7 mld. CZK, avšak prekonal očakávania, keďže firma rátala so ziskom na úrovni 27 mld. CZK. Zisk EBITDA sa vlani znížil na 65,1 mld. CZK, ale prevýšil odhady, že bude len vo výške 64 mld. CZK. Výsledky energetickej firmy ovplyvnili negatívne trendy v energetike, ako aj neplánované odstavenie jadrovej elektrárne Dukovany v posledných mesiacoch vlaňajška.


Skupina ČEZ pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť ČEZ Slovensko pôsobí aktívne na slovenskom trhu s dodávkami energií od roku 2010. Dodávku elektriny a zemného plynu ponúka na Slovensku všetkým kategóriám odberateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies