Japonsko zrušilo povinné rúška; mnohí Japonci ich však nosia aj naďalej

NETKY.SK • 13 Marec 2023, 13:30 • 2 min
Japonsko zrušilo povinné rúška; mnohí Japonci ich však nosia aj naďalej

TOKIO - Japonsko v pondelok po troch rokoch zrušilo nariadenie o povinnom prekrytí horných dýchacích ciest, ktoré prijalo s cieľom zabrániť šíreniu koronavírusu. V tejto ázijskej krajine sa však ani po zrušení spomínanej povinnosti veľa nezmenilo, keďže obyvatelia tam rúška či respirátory nosia i naďalej. V pondelok to uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zrušenie povinného prekrytia horných dýchacích ciest bolo jedným z posledných krokov, ktoré japonská vláda podnikla s cieľom uvoľniť protipandemické opatrenia na verejnosti a obnoviť tak v krajine obchodné i ďalšie aktivity. "Od dnešného dňa je nosenie rúšok na rozhodnutí každého jednotlivca. Nikoho nenútime, aby ich nosil alebo nenosil," povedal japonský premiér Fumio Kišida.

 

img

 

Požiadal však Japoncov, aby si respirátory či rúška nasadili v blízkosti zraniteľnejších ľudí, aby ich tak ochránili pred nákazou. Agentúra AP pripomína, že hoci japonskí predstavitelia zrušili povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest v exteriéri už vlani v lete, mnohí Japonci rúška nosia i naďalej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona