Ako vyzerala návšteva prezidentky Čaputovej v regióne južného Slovenska?

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 21:27 • 2 min
Ako vyzerala návšteva prezidentky Čaputovej v regióne južného Slovenska?

RIMAVSKÁ SOBOTA - Prácu a lepšie pracovné podmienky pre slovenské opatrovateľky by mal umožniť nový zákon o dlhodobej starostlivosti o seniorov. Ako na dnešnom brífingu v Rimavskej Sobote ďalej uviedla prezidentka Zuzana Čaputová, Slovensko takýto zákon potrebuje.

slovakia

left justify in out

Ako pokračovala hlava SR, "chýbajú nám zdravotníci, opatrovateľky a všetko je to o kvalitných pracovných podmienkach."

Dnešný regionálny výjazd po južných okresoch Banskobystrického kraja začala prezidentka na mieste výstavby budúceho priemyselného parku v Rimavskej Sobote. Následne navštívila Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Rimavskej Sobote, kde sa stretla s jeho vedením a zamestnankyňami.

 

img


Pandémia mala podľa Čaputovej veľmi silné sociálne dôsledky. "Vybrali sme sa do regiónu, ktorý je jeden z najmenej rozvinutých a dosahuje najvyššiu mieru nezamestnanosti," konštatovala hlava štátu po stretnutí aj s opatrovateľkami z regiónu, ktoré pravidelne cestujú za prácou do zahraničia. Ide podľa nej o dôležitú tému, lebo množstvo kvalitných a kvalifikovaných ľudí odchádza pre lepšie pracovné podmienky do zahraničia.

"Moja cesta do týchto regiónov smerovala za ľuďmi - Slovákmi a Maďarmi, lebo to pokladám za veľmi dôležité," uviedla s tým, že títo ľudia išli za lepšími pracovnými podmienkami, lebo práca v regióne im neumožňovala dôstojný život.

 

img

Dnešný program Čaputovej pokračoval v Jelšave, kde si prezrela Kaštieľ Coburgovcov a do Slovenských magnezitových závodov.

 

Ďalší program prezidentky SR 

V stredu sa prezidentka presunie do Lučenca, kde bude najskôr diskutovať so študentkami a študentami Strednej zdravotníckej školy. V súvislosti s dopadmi pandémie navštívi krízové centrum OZ Za dôstojný život, ktoré dlhodobo pomáha ľuďom v kríze a nepriaznivej životnej situácii a zároveň slúži ako výdajné miesto Potravinovej banky Slovenska.

 

 

Na záver pracovnej cesty prezidentka navštívi poľnohospodársky sociálny podnik Banskobystrického samosprávneho kraja v Rovňanoch v okrese Poltár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies