Spoločnosť BlackBerry tvrdí, že je finančne stabilná

NETKY.SK • 15 Október 2013, 09:18 • 2 min
Spoločnosť BlackBerry tvrdí, že je finančne stabilná

TORONTO - Spoločnosť BlackBerry sa v pondelok pokúsila upokojiť zákazníkov a svojich partnerov, keď v stanovisku uviedla, že je finančne stabilná a "ostáva na trhu".

slovakia

left justify in out

BlackBerry totiž ohlásila rozsiahle prepúšťanie a podľa niektorých zdrojov predstavitelia spoločnosti rokujú o predaji jej častí, alebo aj celej firmy. Firma BlackBerry v deviatich krajinách sveta uverejnila otvorený list, v ktorom zdôrazňuje, že zákazníci s ňou môžu rátať, a to aj napriek výzvam, ktorým spoločnosť čelí a zmenám, ktoré podstupuje.

Spoločnosť sa musí vyrovnať s konkurenciou prístrojov iPhone od spoločnosti Apple, ako aj s veľkým počtom zariadení, ktoré používajú systém Android od spoločnosti Google. Novému radu smartfónov s operačným systémom BlackBerry 10 sa taktiež nepodarilo oživiť tržby. Kanadská firma tak minulý mesiac oznámila, že prepustí viac ako tretinu zamestnancov. 

"Chceme, aby naši zákazníci vedeli, že s nami môžu rátať. Zostávame tu. V našej bilancii máme významnú sumu v hotovosti a nemáme žiadne dlhy. Reštrukturalizujeme zloženie našich nákladov a to je veľmi bolestivá zmena. Tieto zmeny však urobia našu spoločnosť finančne silnejšou a to je správa, ktorú chceme adresovať našim zákazníkom,“ uvádza sa v stanovisku firmy BlackBerry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies