V JAR testujú čínsku vakcínu proti COVID-19 na bábätkách

NETKY.SK • 10 September 2021, 20:15 • 2 min
V JAR testujú čínsku vakcínu proti COVID-19 na bábätkách

PRETÓRIA - Spoločnosť Sinovac Biotech chce v krajine vybudovať továreň na výrobu vakcín proti rôznym ochoreniam pre celý africký kontinent.

slovakia

left justify in out

Juhoafrická republika v piatok spustila očkovanie detí a mladistvých od šiestich mesiacov do 17 rokov proti ochoreniu COVID-19 v rámci tretej fázy klinických skúšok vakcíny od čínskej spoločnosti Sinovac Biotech. Informovala o tom agentúra AP.

 

V rámci štúdie budú testovať 2 000 účastníkov z JAR a ďalších dovedna 12 000 z Kene, Filipín, Malajzie a Čile.

 

Prečítajte si tiež: Vedci z ČR vyvinuli test na určenie protilátok proti COVID-19. Má niekoľko výhod

 

Dvojdávkovú čínsku vakcínu s názvom CoronaVac schválili na podávanie dospelým vo viac než 50 krajinách. V Číne ju nedávno schválili aj pre deti od troch rokov. V JAR dosiaľ neočkovali ľudí mladších ako 18 rokov. Viac ako tretina juhoafrického obyvateľstva má pritom menej než 19 rokov, pripomína agentúra AFP.

 

Sinovac v súčasnosti rokuje o vybudovaní továrne v JAR na výrobu vakcín proti rôznym ochoreniam pre celý africký kontinent.

 

V JAR vo štvrtok zaznamenali 6 270 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 175 súvisiacich úmrtí. Celkovo v krajine zomrelo v spojitosti s koronavírusom viac než 84 000 ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies